Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κογιάδο Βιγιάλμπα, Ισπανία: Σχετικά με τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις εναντίον του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου La Fábrika



   Η συλλογικότητα του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου La Fábrika ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης ότι κατά τη διάρκεια του Ιούλη και Αυγούστου, φασιστικές γκρούπες πραγματοποίησαν 5 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεων της κατάληψης. 

Η Φάμπρικα βρίσκεται στην πόλη Κογιάδο Βιγιάλμπα, βόρεια της Μαδρίτης, στην ορεινή γεωγραφική ζώνη της Σιέρρα ντε Γκουαδαρράμα.
Στην πρώτη επίθεση οι νεοναζί έγραψαν ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα στους εξωτερικούς τοίχους της κατάληψης, συμπεριλαμβανομένου και του συνθήματος «Το Αλπεδρέτε αντιστέκεται», περηφανευόμενοι με αυτόν τον τρόπο για το ομώνυμο φασιστοχώρι. Τη δεύτερη φορά, μόλις δυο εβδομάδες αργότερα, αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν την κατάληψη, αλλά η τσαπατσουλιά τους είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει μια υδροφόρα σωλήνα και να σβήσει άδοξα η φωτιά.
Μετά από την απόπειρα εμπρησμού, που αν είχε πετύχει θα μπορούσε να απειλήσει εκτός από την ίδια την κατάληψη και τις ζωές των γειτόνων αλλά και το δάσος που περιβάλλει την περιοχή, η συνέλευση του εγχειρήματος έλαβε τα μέτρα της και με τη βοήθεια δεκάδων άλλων ομάδων οργάνωσε την περιφρούρηση του χώρου, πιάνοντας στα πράσα τους φασίστες κατά τη διάρκεια των 3 επόμενων επιθέσεων. Αυτά τα τελευταία ντου, που έγιναν με πέτρες και μπουκάλια, αποκρούστηκαν εύκολα, ενώ οι νεοναζί το έβαλαν στα πόδια μόλις κατάλαβαν ότι τους έβλεπε κόσμος.
Απ’ ότι φαίνεται, οι φασίστες βρίσκουν κάλυψη από τις δημοτικές αρχές του Αλπεδρέτε, και συγκεκριμένα από τη δήμαρχο Μαρισόλ Κασάδο, που όταν δεν αρνείται δημόσια την ύπαρξη τέτοιων ομάδων, φροντίζει να επιδεικνύει τα πραγματικά πιστεύω της, όπως στην περίπτωση του Euro 2012, όταν τα μεγάφωνα του χωριού έπαιζαν στη διαπασών τον φρανκικό ύμνο και η ίδια τον τραγουδούσε ανάμεσα σε σημαίες της χούντας.
Προφανώς, το γεγονός ότι η Φάμπρικα στέκεται αλληλέγγυα σε όσους έχουν υποστεί τη φασιστική βία, όπως και η συμβολή της στην ανάπτυξη μια κουλτούρας λαϊκής και φυλετικά μικτής, έχει ενοχλήσει τις διάφορες εθνικιστικές ομάδες και όσους τους κάνουν πλάτες στη Σιέρρα ντε Γκουαδαρράμα. Σε απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις η συλλογικότητα της κατάληψης καλεί σε αντιφασιστική διαδήλωση για τις 29 Σεπτέμβρη.

πηγή : espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου