Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Βίαιη εκκένωση κατειλημμένου κτιρίου στην Αγία ΠετρούποληΤην κατάληψη ενός κατειλημμένου σταθμού τρένων στην Αγία Πετρούπολη εκκένωσε στις 4 Φεβρουαρίου η ρωσική αστυνομία, ενώ τρεις ακτιβιστές κινδυνεύουν με φυλάκιση 10 χρόνων.
Η εκκένωση του σταθμού της Βαρσοβίας έγινε στις 10 το βράδυ της Δευτέρας. Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμένο από το 2001, ενώ όλα τα σχέδια για την αξιοποίησή του είχαν πέσει στο κενό, προκαλώντας αντιδράσεις από τους κατοίκους. Από το 2007 το καθεστώς άλλαξε, με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί προτάσεις για αξιοποίηση.
Κατά την εκκένωση συνελήφθησαν 19 άτομα, αρκετά από τα οποία πήγαν στο νοσοκομείο με διάσειση. Η αστυνομία επίσης είχε τραυματισμούς, με δυο από αυτούς να ζητούν ιατρική θεραπεία για χαμένο δόντι και για ράγισμα κρανίου. 16 καταληψίες έλαβαν πρόστιμα της τάξης των 40€, αλλά οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούνται για βία κατά της αστυνομίας, ένα αδίκημα που μπορεί να επιφέρει φυλάκιση για 10 χρόνια. Η ταχύτητα με την οποία προωθείται η εκδίκαση της υπόθεσης προϊδεάζει για τη μέγιστη πιθανή ποινή.
Φωτορεπορτάζ από την εκκένωση: http://lenta.ru/photo/2013/02/05/squat/#0
video (στα ρώσικα) http://www.youtube.com/watch?v=hAcslamlh4U
πηγή:  https://avtonom.org/en/freenews/violent-squat-eviction-st-petersburg-three-activists-face-10-years-prison

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου