Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δολοφονία 17χρονου Παλαιστίνιου από τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής Δολοφονία 17χρονου Παλαιστίνιου από τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής

         Amer Nassar             Άμερ Νάσαρ
 Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν παλαιστίνιο έφηβο το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε ένα τσεκπόιντ στην περιοχή της Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του 17χρονου Άμερ Νάσαρ, σκοτώνοντάς τον ακαριαία, σε μια ενέργεια που το Ισραήλ περιέγραψε ως απάντηση σε ρίψη μολότοφ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου.
Amer Nassar-father Ο πατέρας αγκαλιάζει το νεκρό γιό του

Τουλάχιστον άλλοι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων γύρω από το τσεκπόιντ, που βρίσκεται ανατολικά της Τουλκάρεμ, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους ασφαλείας.

Ένας αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι Παλαιστίνιοι είχαν επιτεθεί στο φυλάκιο με βόμβες μολότοφ.

Κάπου 1.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους της Τουλκάρεμ μετά τη δολοφονία. Μετέφεραν τη σωρό του νεαρού καθώς το πλήθος φώναζε συνθήματα.



Το συμβάν έρχεται μετά από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Όχθη, – ιδιαίτερα τη Χεβρώνα – μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων που διαμαρτύρονται για το θάνατο του καρκινοπαθούς κρατούμενου Μαϊσάρα Αμπού Χαμντίγια που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δεν είχε λάβει για πολύ καιρό την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: Maan
Πηγή φωτογραφιών: http://www.facebook.com/TranslatorsForPalestine

http://intifadagr.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου