Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συναγερμός στα νοσοκομεία για την «ελληνική αιμοδοσία» της ΧΑ

 
           

Συναγερμός έχει σημάνει στα δημόσια νοσοκομεία μετά τις εξαγγελίες της Χρυσής Αυγής ότι θα προσφέρει το Σάββατο αίμα «μόνο για Έλληνες» σε όλη τη χώρα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κάλεσε όλα τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αποτρέψουν την ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της αιμοδοσίας.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, η εμμονή της Χρυσής Αυγής σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση όλων των αιμοδοσιών ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή της στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους», κατά την εισβολή τους στο Κρατικό Νίκαιας, μέλη της Χρυσής Αυγής απαίτησαν να δώσουν αίμα για Έλληνες. Ο διοικητής κ. Κώστας Πεταλάς τους ενημέρωσε ότι -εάν ήθελαν να προσφέρουν αίμα- θα έπρεπε να αφήσουν εκτός νοσοκομείου τις σημαίες και τα διακριτικά τους. Υπήρξε ένταση και όταν κλήθηκε η αστυνομία, εγκατέλειψαν το νοσοκομείο.

Αλλά και τον περασμένο Ιούλιο, είχαν αξιώσει από τη διοίκηση του «Σωτηρία» να δημιουργηθεί στο νοσοκομείο τράπεζα αίματος μόνο για Έλληνες. Ο τότε διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Στεφάνου είχε ενημερώσει τις υπηρεσίες ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η διάκριση και πως οι κανόνες αιμοδοσίας ισχύουν για όλους. Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε τονίσει ότι το αίμα διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα.
 
πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου