Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μήνυμα από την πλατεία Ταξίμ προς τους λαούς της Ευρώπης


         

 Μέλη του Κόμματος της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης, Τούρκοι μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και άλλοι ακτιβιστές συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί έστειλαν το ακόλουθο γραπτό μήνυμα «προς τους λαούς της Ευρώπης».
«Αυτές οι πλατείες, από την Μαδρίτη και την Ταχρίρ στο Κάιρο, το Σύνταγμα στην Αθήνα και την Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και πολλές άλλες μας δείχνουν ένα πράγμα: Η διαφοροποίηση είναι δυνατή! Η αλλαγή μιας αυταρχικής κυβέρνησης μέσω της δράσης των λαών είναι δυνατή! Δείξαμε ότι οι λαοί μπορούν να διασχίσουν γέφυρες. Και δεν εννοούμε μόνο την πορεία 23 χιλιομέτρων από την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ.

Οι λαοί το ξέρουν: μπορούν να κάνουν περισσότερα από πιστεύουν. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

Μπορεί να τελειώσει αύριο ή κάποια στιγμή σύντομα και τότε θα επιστρέψουμε στις γειτονιές μας, στα πανεπιστήμιά μας ή στις δουλειές μας.

Αλλά θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες εκεί να οργανώσουμε πολιτικές και νομικές αλλαγές. Εξαιτίας των πλατειών αυτών! Εξαιτίας των όσων οι άνθρωποι έζησαν εκεί! Έχουμε πολλές ευκαιρίες να διευρύνουμε τα όρια των δράσεών μας. Οι λαοί θα το συνειδητοποιήσουν: Δεν αρκεί να δρούμε μόνο σε εθνικό επίπεδο. Δεν αρκεί να κατεβαίνουμε μόνο με τουρκικές σημαίες στις πλατείες.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Δώστε μας την ευκαιρία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου