Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τουρκία : Ροή ενημέρωσης

                                   

 Ροή ειδήσεων ...
  13.57: [Άγκυρα] Ο πρόεδρος του TMMOB (Τούρκοι Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες) Mehmet Soganci είπε στην ομιλία του πως τα πανό δεν πρέπει να κατέβουν, τα συνθήματα πρέπει να γίνουν πιο δυνατά και φώναξε "Η αντίσταση συνεχίζεται!"
13.49: [Άγκυρα] Ο πρόεδρος του KESK (Συνομοσπονδία Σωματείων Δημοσίου Τομέα) Lami Özgen χαιρέτησε την αντίσταση στο όνομα της δικαιοσύνης και της ισότητας και δήλωσε πως θα συμπαρασταθεί στο απόλυτα δημοκρατικό και δίκαιο δικαίωμα της διαδήλωσης.
13.45: [Άγκυρα] Ο πρόεδρος του DISK (Ομοσπονδία Προοδευτικών Σωματείων) Kani Beko κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην αντίσταση και τον δημοκρατικό αγώνα. Ο Beko είπε πως μέχρι να εκπληρωθούν τα τέσσερα αιτήματα, η διαμαρτυρία και η αντίσταση θα συνεχιστούν.
13.33: [Άγκυρα] Οι εργάτες ξεκίνησαν να γράφουν το δελτίο τύπου τους 50 μέτρα από το μπλόκο των μπάτσων. Ο Mevlüt Çakmak από την KESK (Ομοσπονδία Σωματείων και Ενώσεων Υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα) της Άγκυρας, διαβάζει τη δήλωση.
13.25: [Άγκυρα] Ο κόσμος στους δρόμους απαντά στις ανακοινώσεις των μπάτσων όχι εγκαταλείποντας την περιοχή, αλλά μπαίνοντας στη διαδήλωση και φωνάζοντας συνθήματα. Χιλιάδες χοροπηδούν με το σύνθημα "Αυτός που δε χοροπηδάει είναι ο Ταγίπ".
13.22: [Άγκυρα] Κάτω από τη γέφυρα Μιτατπασά στην οδό Ζίγια Γκιουκάλπ, υπάρχει μπλόκο των μπάτσων με οχήματα καταστολής διαδηλώσεων και τεθωρακισμένα. Οι εργάτες έφτασαν κοντά στο σημείο.
13.10: [Άγκυρα] Οι μπάτσοι λένε πως "όσοι πολίτες δε συμμετέχουν στις διαδηλώσεις πρέπει να απομακρυνθούν για να μην τραυματιστούν".
13.08: [Άγκυρα] Οι μπάτσοι λένε στο πλήθος να διαλυθεί στην πλατεία Κολέζ πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Φωτογραφία
12.59: [Άγκυρα] 2.500 άτομα, μέλη των ιατρικών σωματείων SES Ankara και Ankara Tabip Odasi έφτασαν στο Κολέζ. Οι εργαζόμενοι στην υγεία κρατούν πανό για να εκφράσουν τον θυμό τους ενάντια στην καταπίεση και τους ελέγχους που γίνονται στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενουν στον τομέα της υγείας, οι οποίοι εθελοντικά βοηθούν τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα.
12.57: [Άδανα] 11 από τους συλληφθέντες του Σαββάτου αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τις χτεσινές συγκρούσεις, που κράτησαν μέρι τις 3.30 τα ξημερώματα, αναφέρονται τουλάχιστον 18 συλλήψεις διαδηλωτών. Υπάρχουν εκτιμήσεις όμως ότι ο αριθμός των συλληφθέντων είναι μεγαλύτερος.
12.20: [Άγκυρα] Mέλη του BES και ιατρικό προσωπικό του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χατζετέπε θα συμμετέχουν στην πορεία από το Ουλούς. Πολυάριθμα σωματεία και πολιτικά κόμματα συγκετρώθηκαν στην πλατεία Κολέζ.
11.47: [Άγκυρα] Εκατοντάδες μέλη της DİSK (Συνομοσπονδία Επαναστατικών Συνδικάτων Τουρκίας) κατευθύνονται από την οδό Αξού προς την πλατεία Κολέζ.
11.44: [Άγκυρα] Απεργιακή προσυγκέντρωση του ιατρικού προσωπικού κάποιων νοσοκομείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χατζετέπε της Χέυκελ, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια προς την πλατεία Κολέζ.
11.30: [Άγκυρα] Τα σωματεία DİSK-KESK-TTB-TMMOB-TDHB (βλ. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ), σύμφωνα με την απόφαση να απεργήσουν στις 12.30 στο Kolej, θα ξεκινήσουν διαδήλωση προς την οδό Ziya Gokalp.
11.13: [Eskişehir] Ένα άτομο που ήταν υπό κράτηση χτυπήθηκε με μπουκάλι στο κεφάλι και δύο παιδιά μικροπωλητές τραυματίστηκαν από τις αύρες. Στις 12:30 εργατικά συνδικάτα και ενώσεις θα συγκεντρωθούν στο Εσπάρκ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.
10.27: [Εσκισεχίρ] Ο κόσμος συγκεντρώνεται ξανά μπροστά από το Πάρκο της Αντίστασης στο Εσκισεχίρ (μετονομασία του πάρκου Eσπαρκ από τους διαδηλωτές).
10.14: [Εσκισεχίρ] Οι μπάτσοι στο Εσκισεχίρ υποχώρησαν. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Εσπάρκ, ενώ αναφέρονται 9 συλληφθέντες. Ο κόσμος που βρισκόταν στο εστιατόριο Inci Börekçi σηκώθηκε και έφυγε από το μέρος και τώρα το μπουκοτάρει, μιας και οι ιδιοκτήτες του συνεργάστηκαν με τους μπάτσους.
09.27: [Εσκισεχίρ] Οι κάμερες παρακολούθησης γύρω από το Εσπάρκ είναι πλέον ανενεργές.
09.26: [Εσκισεχίρ] Μαίνονται οι συγκρούσεις στην οδό Αϋτάτς. Φωτογραφία
08.40: [Εσκισεχίρ] Οι μπάτσοι έσπασαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές. Video
08.00: [Εσκισεχίρ] Ακτιβιστές που προσπαθούν να φτάσουν την ομάδα των διαδηλωτών που στέκεται μπροστά από τα μπλόκα των μπάτσων στο Εσκισεχίρ προσαγάγονται στις παράπλευρες οδούς. Οχτώ άτομα είναι υπό κράτηση.
07.08: [Εσκισεχίρ] Οι μπάτσοι έστησαν μπλόκα μπροστά από την πλατεία, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε σχεδόν 500 άτομα.
06.17: [Εσκισεχίρ] Οι αύρες καταστρέφουν σκηνές διαδηλωτών κινούμενες προς τους δρόμους του πανεπιστημίου.
06.13: [Εσκισεχίρ] Οι μάζες των μπάτσων και από τις δύο πλευρές άρχισαν να υποχωρούν, τα βαρέα μηχανήματα μπήκαν στην πλατεία και άρχισαν να καταστρέφουν τις σκηνές. Φωτογραφία
06.00: [Εσκισεχίρ] Το ξημέρωμα φέρνει επιδρομές των μπάτσων εναντίον των διαδηλωτών στο Εσκισεχίρ. Τρεις αύρες πολιορκούν ένα πλήθος 500 ατόμων και από τις δύο πλευρές.
03.24: [Άγκυρα] Κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων συγκρούσεων στην οδό Μπεστεκάρ οι μπάτσοι χτύπησαν βάναυσα μεγάλο αριθμό διαδηλωτών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν τουλάχιστον 8 συλληφθέντες.
02.31: [Άγκυρα] Στη συμβολή των οδών Τουνάλι με Εσάτ πραγματοποιείται σφοδρή επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων, με αύρες, τεθωρακισμένα, πεζές μονάδες επέμβασης και ασφαλίτες. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει διαλυθεί.
02.26: [Άγκυρα] Στους δρόμους πίσω από την οδό Τουνάλι Χίλμι και στην περιοχή πάνω από την λεωφόρο Κένεντι έχουν γενικευτεί οι συγκρούσεις. Οι μπάτσοι αντιδρούν στα συνθήματα του κόσμου πετώντας δακρυγόνα.
02.20: [Άγκυρα] Πεζές μονάδες επέμβασης της αστυνομίας κατάφεραν να μπουν στους δρόμους όπου οι αύρες και τα τεθωρακισμένα δεν ήταν σε θέση να απωθήσουν τους διαδηλωτές.
02.09: [Άγκυρα] Συνεχίζονται αδιάκοπα οι επιθέσεις των τεθωρακισμένων στη λεωφόρο Κένεντι.
01.51: [Άγκυρα] Συνεχείς επιθέσεις των μπάτσων με ρίψη βομβών δακρυγόνου από την οδό Τούνους προς τον κόσμο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κένεντι.
01.49: [Άγκυρα] Οι αντιστεκόμενοι διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει το δρόμο πρόσβασης των βυτιοφόρων του Δήμου που μεταφέρουν νερό με χημικά για τα οχημάτων ρίψης νερού. Ξαφνικά, ένα βυτιοφόρο κατευθύνθηκε προς τον κόσμο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, τραυματίζοντας ένα άτομο.
01.43: [Ιστάνμπουλ] Σύμφωνα με την Ένωση Δικηγόρων (BAR), ο αριθμός των συλληφθέντων φτάνει τους 390.
01.29: [Άγκυρα] Τεθωρακισμένα αστυνομικά οχήματα που ήρθαν από την οδό Τούνους βομβάρδισαν με δακρυγόνα το πλήθος και μετά αποσύρθηκαν. Ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει στον δρόμο.
01.20: [Άδανα] Οι συγκρούσεις στα Άδανα σταμάτησαν, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ δύο άτομα έχουν συλληφθεί.
01.20: [Άγκυρα] Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος στη διασταύρωση της οδού Εσάτ με Τουνάλι. Οι διαδηλωτές φωνάζουν το σύνθημα "Θα νικήσουμε συνεχίζοντας την αντίσταση".
01.17: [Άγκυρα] Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και πάλι στη λεωφόρο Κένεντι. Υπάρχουν πολλά οδοφράγματα κατά μήκος της λεωφόρου και στους πλαϊνούς δρόμους. Αυρες και τεθωρακισμένα των μπάτσων δεν μπορούν να περάσουν στους δρόμους. Ο κόσμος παραμένει σε αναμονή φωνάζοντας συνθήματα.
00.40: [Άγκυρα] Το πλήθος στη λεωφόρο Κένεντι έχει διασκορπιστεί. Διαδηλωτές δηλώνουν ότι οι επιθέσεις της αστυνομίας ήταν πολύ σκληρές και υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα από τα χημικά που έριξε η αστυνομία απο τα οχήματά της.
00.19: [Άγκυρα] Οδηγοί μπλοκάρουν την κυκλοφορία στην Τουνάλι Χίλμι ώστε οι αύρες και τα τεθωρακισμένα των μπάτσων να μην μπορέσουν να περάσουν. Καθ' όλο το μήκος του δρόμου ακούγονται συνθήματα.
00.18: [Άγκυρα] Η επίθεση με δακρυγόνα συνεχίζεται στο δρόμο Τουνάλι Χίλμι.
00.14: [Άγκυρα] Εκατοντάδες στην πάνω πλευρά της οδού Κένεντι πορεύονται προς την Τουνάλι Χίλμι φωνάζοντας "Εξέγερση, επανάσταση, ελευθερία".
00.12: [Κωνσταντινούπολη] Το τηλεοπτικό κανάλι IMC έκανε μια δήλωση που αφορούσε τη σύλληψη του συντάκτη της, Gökhan Biçici, σήμερα. Έχει ως εξής:
"Αυτήν την Κυριακή, 16 Ιουνίου, γύρω στις 6μ.μ., ενώ ο συντάκτης μας Gökhan Biçici σκόπευε να καταγράψει τις διαδηλώσεις και να γράψει για αυτές, ξυλοκοπήθηκε για αρκετή ώρα από μπάτσους που τον έσυραν στο δρόμο. Τραυματίστηκε στο φρύδι, η αντιασφυξιογόνα μάσκα του έσπασε, το i-pad κατασχέθηκε και παρόλο που ήταν τραυματισμένος έπρεπε να περιμένει δεμένος με χειροπέδες για 4 ώρες, χωρίς να του έχει γίνει γνωστό που θα τον πάνε και χωρίς επαρκή ιατρική φροντίδα. Ο φίλος μας περίμενε σε ένα περιπολικό από τις 23.30 μπροστά από το κτίριο του ΑΚΜ (βλ. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ) από όπου θα μεταφερόταν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης. Αποστρεφόμαστε έντονα της μεταχείρισης που έτυχε ο Gökhan Biçici. Θέλουμε ο φίλος μας να αφεθεί ελεύθερος άμεσα και απαιτούμε άμεση ταυτοποίηση και τιμωρία των υπευθύνων. Τα πρόσωπά τους είναι γνωστά από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης."
IMC TELEVİSİON Βίντεο
00.09: [Άγκυρα] Υπήρξε επίθεση της αστυνομίας στο πάνω μέρος της λεωφόρου Κένεντι. Βόμβες δακρυγόνου χρησιμοποιήθηκαν. Ο κόσμος πετάει ρούχα στο δρόμο έτσι ώστε οι διαδηλωτές να προστατέψουν τα πρόσωπά τους από τα δακρυγόνα. Κτίρια χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για να μπορέσουν να αναπνεύσουν κανονικά.
00.07: [Κων/πολη] Στη συνοικία Μπεσίκτας η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος, στο κέντρο, με δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή ένα χημικό σύννεφο έχει απλωθεί στο κέντρο. Λέγεται ότι ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας υπάρχουν και άτομα που επιτίθενται στον κόσμο με μαχαίρια.
00.06: [Αδριανούπολη] Στην Αδριανούπολη ο αριθμός των διαδηλωτών αυξάνεται στο πάρκο Zübeyda Hanim. Φωνάζουν συνθήματα «Η Ταξίμ είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού!»
00.02: [Άγκυρα] Οι κάτοικοι των οδών Εσάτ, Κένεντι και Τουνάλι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές προκαλώντας θόρυβο.
00.00: --- 17.6.2013 ------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου