Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Eνάντια στα συμφέροντα του λαού  H Χρυσή Αυγή είναι ως το μεδούλι της συστημική, μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος, εξυπηρετεί με πράξεις και προτάγματα αυστηρά και μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με στόχο πάντα το εργατικό λαϊκό κίνημα, το δοκιμαζόμενο λαό.
  «Γελοίους» και «ηλίθιους» χαρακτηρίζουν δημόσια οι χρυσαυγίτες όσους τους προσάπτουν ότι δεν έχουν θέσεις πέραν του μεταναστευτικού. Μάλιστα, τελευταία βάλθηκαν να τους διαψεύσουν προβάλλοντας μια σειρά απόψεις που στην ουσία τους διόλου δε διαφέρουν από εκείνες των αστικών κομμάτων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμματα αυτά χρεώνονται τους τραμπουκισμούς μελών της οργάνωσης, ούτε πως η δολοφονική δράση της οργάνωσης ξεπλένεται λόγω πολιτικής ταύτισης με τις τοποθετήσεις των άλλων αστών. 
   Απλά επιβεβαιώνεται και απ' αυτό το κανάλι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ως το μεδούλι της συστημική, μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος, εξυπηρετεί με πράξεις και προτάγματα αυστηρά και μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, με στόχο πάντα το εργατικό λαϊκό κίνημα, το δοκιμαζόμενο λαό. Πως αυτή η οργάνωση όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους αλλά είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντά τους.
Σταχυολογούμε από τοποθετήσεις και ενέργειες χρυσαυγιτών σε αντιστοίχηση με τα αστικά κόμματα που τάχα αντιμάχονται!
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ: 
Λίγο καιρό μετά τις εκλογές του Ιούνη η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους απεργούς χαλυβουργούς και να ανοίξουν το εργοστάσιο στον Μάνεση, υπερασπιζόμενοι τάχα το «δικαίωμα στην εργασία». Είχε προηγηθεί η Χρυσή Αυγή...
   Αρχές Γενάρη 2012 ο «πυρήνας» της στη Μαγνησία κυκλοφόρησε ανακοίνωση για την απεργία στη «Χαλυβουργία», στέλνοντας μήνυμα στους εργάτες στο Βόλο μην τολμήσετε να απεργήσετε, κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης, αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Οτι οι επιχειρηματίες του κλάδου «είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη (...) κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν». Οτι «Η πρόταση της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" προς τους εργαζόμενους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά» (τα 500 ευρώ σε συνθήκες κόλασης). Και ότι αν συνεχιστεί η απεργία «θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας της Πιρέλι».
    Οι τέτοιες θέσεις δεν ανήκουν αποκλειστικά στη Χρυσή Αυγή αλλά προβάλλονται από όλο το φάσμα των δυνάμεων που στηρίζουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, και δουλεύουν για να μην ξεφύγουν ποτέ οι εργάτες από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
    Θυμίζουμε σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ότι στις 17/10 στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών την περίπτωση χρυσαυγίτη, που φοιτά στο σχολείο, να προσπαθεί με απειλές και εκφοβισμό να εμποδίσει εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της επομένης. Να απαιτεί από τους νεολαίους να βγουν έξω από το προαύλιο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς θα... επιβάλει το νόμο». Φωνάζοντας οργισμένα «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλεί ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»!
   ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 
   Ο Ηλ. Παναγιώταρος (24/10) στη Βουλή έδινε εξετάσεις στους μεγαλοτραπεζίτες. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, έδειχνε μέγα πόνο για τα... ζόρια που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες: «(...) Αυτοί που διέλυσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα που βουλιάζει, τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται (...) αυτοί που διέλυσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι οι ίδιοι που τους έχετε κάνει υπουργούς, πρωθυπουργούς».
   Με την ίδια έγνοια για τις τράπεζες ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρης ζητούσε στις 20/10, σε «γιορτή» της Χρυσής Αυγής στο Αλσος Στρατού, «εθνικοποίηση και συγχώνευση όλων των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών». 'Η στις 25/10 στη Βουλή έλεγε προς τη συγκυβέρνηση: «(...) τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα θα πάρουν και πάλι δισεκατομμύρια, θα πάρουν και πάλι ζεστό χρήμα για την ανακεφαλαιοποίησή τους, το κράτος μας χρεώνεται γι' αυτό το χρήμα, χρωστάει γι' αυτό το ακριβό χρήμα που παίρνουν οι τράπεζες, την επόμενη ημέρα λοιπόν οφείλετε να συγχωνεύσετε όλα τα φαλιρισμένα ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα, να δημιουργηθεί εντέλει μία κραταιά εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την εθνική μας παραγωγή».
    Επομένως πάλι κρατικό χρήμα (χρήμα του λαού) από κρατικές τράπεζες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις... Πρόταση διαχείρισης στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης δηλαδή. Γιατί η έγνοια τους είναι να σωθεί το κεφάλαιο.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: 
   Ο Ηλ. Παναγιώταρος (24/10) στη Βουλή ουσιαστικά αναγνώριζε το δημόσιο χρέος ως χρέος του λαού, που πρέπει να το πληρώσει, ζητώντας μόνο λογιστικό έλεγχο για «να δούμε πόσο είναι το τοκογλυφικό κομμάτι του», λες και το υπόλοιπο αφορά τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που δεκάρα δεν είδαν τόσα χρόνια από όσα τους ζητούν τώρα πίσω κάθε λογής πιστωτές.
   Πρόκειται για πρόταση που οδηγεί σε μια διαχείριση του χρέους προς όφελος των καπιταλιστών. Γιατί; Το χρέος είναι αποτέλεσμα, δεν είναι αιτία της κρίσης. Η κρίση είναι κρίση υπερσυσσώρευσης, λόγω της τεράστιας αύξησης του κεφαλαίου από τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν οι καπιταλιστές από την υπερεκμετάλλευση, που όμως δεν μπορούν να επενδυθούν γιατί δεν μπορούν να συνεχίζουν να δίνουν κέρδη. Η κρίση συνέβαλε στη διόγκωση υπερχρέωσης του κράτους. Π.χ. μόνο τα κρατικά πακέτα διάσωσης των κερδών των τραπεζών ξεπέρασαν τα 150 δισ. ευρώ. Η κρίση συνέβαλε σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες στη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Το ΔΝΤ αναφέρει ότι το χρέος των αναπτυγμένων οικονομιών από 75% του ΑΕΠ προ κρίσης θα φτάσει με την κρίση το 2014 στο 110%.
    Αν, λοιπόν, δε δούμε την αιτία της καπιταλιστικής κρίσης, τότε ανοίγει ο δρόμος για λύσεις που οδηγούν στη διαχείριση του χρέους, άρα στο δρόμο υπέρ των μονοπωλίων, κατά συνέπεια της πτώχευσης του λαού. Τέτοιες προτάσεις όπως οι παραπάνω, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας. Και βεβαίως και σε αυτήν την περίπτωση, στην περίπτωση δηλαδή που γίνει αυτό που προτείνουν περί λογιστικού ελέγχου του χρέους, και πάλι ο λαός θα πρέπει να πληρώσει το χρέος. Δεν υπάρχει αγωνιστική αναδιάρθρωση του χρέους, ούτε λύση υπέρ του λαού χωρίς να θιγούν τα μονοπώλια και η εξουσία τους, χωρίς να χτυπηθεί η EE. Το χρέος δεν πρέπει να το πληρώσει ο λαός, είναι των καπιταλιστών.
   ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΖ: 
   Ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλ. Κασιδιάρης είπε στις 20/10: «(...) απαιτούνται και νέες συμμαχίες (...) πρωτίστως απαιτείται μια στροφή οικονομική και πολιτική προς τη Ρωσία». Τα ίδια έλεγε προεκλογικά π.χ. και ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ, βρίσκοντας όλοι τους ιμπεριαλιστή να στοιχηθούν πίσω του. Χώρια την «καραμέλα» της ΑΟΖ, ο άμεσος καθορισμός της οποίας προβάλλεται ως πανάκεια που θα λύσει όλα τα ζητήματα του λαού, με επιχειρηματολογία σχεδόν ταυτόσημη με όσα λένε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Π. Καμμένου.
    Και συνειδητή... αφωνία
   Υπάρχουν και μια σειρά άλλα ζητήματα όπου η οργάνωση επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη... αφωνία, ταυτίζεται απόλυτα με όσους δήθεν πολεμά, σε όφελος φυσικά του μεγάλου κεφαλαίου.
   Αρχές Οκτώβρη κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση ζητώντας, μεταξύ άλλων, από τη συγκυβέρνηση στοιχεία για το πόσα παιδιά μεταναστών πηγαίνουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τις χώρες προέλευσής τους, πόσα είναι από κάθε χώρα. Θυμίζουμε ότι μερικούς μήνες πριν, προεκλογικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωνε σε συνέντευξή του στο «enikos.gr» ότι «κριτήριο για την επιλογή των παιδιών έπρεπε να είναι η ιθαγένεια» και πως έχουν γεμίσει οι παιδικοί σταθμοί με μεταναστόπουλα και δεν υπάρχουν θέσεις για τους Ελληνες.
   Θυμίζουμε επίσης ότι έχουν προηγηθεί μέτρα - οδοστρωτήρας από κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, με συμφωνία δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΝ όπως: Κατακόρυφη μείωση «δαπανών» για την προσχολική αγωγή, συρρίκνωση προσωπικού, ανατροπή αναλογίας παιδιών ανά βρεφονηπιοκόμο, απολύσεις συμβασιούχων, παύση προσλήψεων, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας, αύξηση ωραρίου εργασίας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις σταθμών, μετατροπή των κοινωνικών δομών σε «κοινωφελείς επιχειρήσεις» που φέρνουν ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. Μέτρα που οδηγούν στο κλείσιμο τους παιδικούς σταθμούς, που οδήγησαν στον αποκλεισμό πάνω από 35.000 παιδιών. Οι κυβερνήσεις, πρώην και νυν, κατ' επιταγή του ευρωμονόδρομου τα έκαναν και τα κάνουν. Η Χρυσή Αυγή τα παρέκαμψε και επικέντρωσε στα μεταναστόπουλα...
   Δουλεμπορικά γραφεία
  Εξάλλου, η οργάνωση στήνει γραφεία ευρέσεως εργασίας για να βρίσκει στους επιχειρηματίες φθηνούς, ανασφάλιστους εργάτες, που διαθέτουν το «προσόν» να είναι Ελληνες. Στην ουσία, κάνει το ίδιο που κάνουν και άλλα κόμματα του συστήματος και του ευρωμονόδρομου, καταργώντας ως κυβερνήσεις με νόμους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη.
   Στο ίδιο πλαίσιο, ενώ γενικά ζητάει οι θέσεις εργασίας να πηγαίνουν στους Ελληνες αντί στους μετανάστες, σε συμπόρευση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ δεν αρθρώνει κιχ για το καμποτάζ, που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας. Προφανώς οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες, γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα . Π.χ. το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND, που βυθίστηκε στη Σαντορίνη, δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο. Τέτοια ζητήματα η Χρυσή Αυγή δεν αγγίζει, καθώς θίγονται συμφέροντα εφοπλιστών...

πηγή : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου