Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αντιφασιστική Μοτοπορεια ( πλ. Γκύζη 28/11) και Συγκέντρωση (πλ. Αττικής 29/11)

Αφίσα του Αντιφασιστικού Μετώπου για την Μοτοπορεια στην πλ. Γκύζη(28/11) και την Συγκέντρωση στην πλ. Αττικής (29/11)

Image scaled down

το κείμενο της αφίσας:
ΝΑZIS RAUS
O καπιταλισμός είναι ένα αδηφάγο οικονομικό σύστημα. Για να επιβιώσει “καταβροχθίζει” λαούς στο πέρασμά του.
Οι πολεμικές συρράξεις στις πλουτοπαραγωγικές χώρες δίνουν άμεση πρόσβαση στις πρώτες ύλες (πετρέλαιο, μεταλλεύματα, κλπ) και δημιουργούν ορδές εξαθλιωμένων ανθρώπων που τρέχουν να ξεφύγουν για να ζήσουν. Οι μεταναστευτικές αυτές ροές, ενός απελπισμένου εργατικού δυναμικού έτοιμου να αποδεχθεί το οτιδήποτε για να επιβιώσει, δημιουργούν πιέσεις στις οικονομίες που τους υποδέχονται. Οι οικονομικές “κρίσεις” από την άλλη, εγγενές στοιχείο του καπιταλισμού, στις “ανεπτυγμένες” χώρες, μέσω της πείνας και της εξαθλίωσης, δίνουν τα κατάλληλα επιχειρήματα, αλλά και τη απαραίτητη κοινωνική συναίνεση, στην εκάστοτε τοπική εξουσία να ανακαλέσει και αναστείλει κάθε εργατική κατάκτηση του παρελθόντος,προς όφελος της “ανάπτυξης” και της “ανάκαμψης”. Οι κρίσεις, με την πείνα και την εξαθλίωση που προκαλούν, μαζί με τις μεταναστευτικές ροές δημιουργούν το πιο έφορο έδαφος για να αναπτυχθούν ξενοφοβικά και φασιστικά ανακλαστικά, όπως φαινόμενα τύπου Χρυσής Αυγής, και τελικά οδηγούν στη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων (μείωση των ημερομισθίων, αύξηση ωρών εργασίας, μειωμένη ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
Ένας φαύλος κύκλος ολοκληρώνεται, ο καπιταλισμός επιβιώνει τρώγοντας τις σάρκες του, δηλαδή τους λαούς που τον υπηρετούν, και μόλις μας ρίξανε στον κιμαδοκόφτη...
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό που τον γεννά, είναι αγώνας ταξικός, αυτοοργανωμένος και οριζόντιος για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη.

Μοτοπορεία πλ. Γκύζη 28/11/13 6μμ
Συγκέντρωση πλ. Αττικής 29/11/13 6μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου