Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Σ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Ο αγωνιστής κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη καταγγέλλοντας την ποινική μεταχείριση του από τις Αρχές, σχετικά με την εμπλοκή του με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες που αφορούν την ένταξη του σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση των αδειών εξόδου του από τη φυλακή.

Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη ως αφορμή για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που ο εισαγγελέας δε ζήτησε καν την προφυλάκισή του. Επίσης, η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη κατά τα άλλα αποφυλάκισή του, παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια.
Ο Στρατούλης γνωρίζει στο πετσί του τι εστί ταξική διαστρωμάτωση, και μυρίζεται τα κίνητρα εκείνων που εσχάτως την θολώνουν και την απαξιώνουν. Συμμετείχε πάντα στις εξεγέρσεις, στις απεργίες πείνας και στις αποχές συσσιτίου εντός φυλακών για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Ο κύριος λόγος που θεωρείται επικίνδυνος από το κράτος είναι ότι με τη δράση του προωθεί την αλληλεγγύη αναμεσα στους φυλακισμένους. Για αυτό και το κράτος του στερεί μετά από 22 χρόνια κάθειρξης όλες τις άδειες που δικαιούνταν, οι οποίες στην ουσία είναι σημαντικές για την ψυχική υγεία και ισορροπία των φυλακισμένων καθώς βιώνουν το πιο εκδικητικό πρόσωπο του κράτους μέσω του εγκλεισμού.
Έχοντας περάσει τις 55 ημέρες απεργίας πείνας, η ζωή του είναι ήδη σε θανάσιμο κίνδυνο, ενώ η υγεία του έχει ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Τα αιτήματά του είναι
  • η απαλλαγή του από τις αστήριχτες και κατασκευασμένες  κατηγορίες που του αποδίδονται και
  • η άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου από τη φυλακή της Λάρισας όπου κρατείται και τις οποίες λάμβανε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Από τη πλευρά μας θεωρούμε ότι οι αγώνες στις φυλακές είναι κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού αγώνα και το δικαίωμα μας για ελευθερία και ζωή με αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτο.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
  Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
email: asynf@espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου