Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«ΣΦΕΑ 67-74»: Αποδυναμώστε – Απομονώστε τη «Χρυσή Αυγή»

    

  Τον προβληματισμό και την ανησυχία του στο γεγονός πως «ένα τμήμα του λαού μας, ένα τμήμα της νεολαίας μας, παραβλέποντας τις φιλοναζιστικές απόψεις και τις τραμπούκικες πρακτικές της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δείχνει ανοχή ή και αποδοχή στη δράσης της», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών «ΣΦΕΑ 67-74».  Εκφράζει επίσης την ανησυχία του για την κλιμάκωση της τραμπούκικης δράση της
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του «ΣΦΕΑ 67-74»:

   Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα και που οξύνθηκαν απότομα τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του κεφαλαίου, που συνθλίβει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας και δεν αντιμετωπίζονται με τις τραμπούκικες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές.

   Η μέχρι τώρα τραμπούκικη δράση της, φανερώνει περίτρανα πως αντίπαλος της δεν είναι το σάπιο σύστημα, όπως διατείνεται.

  Προχτές χτύπησαν μετανάστες μικροπωλητές.

  Χτες χτύπησαν βουλευτίνες, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

  Σήμερα χτυπάνε τους νεολαίους και τους απεργούς. Δημιουργούν Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας, για να προμηθεύουν φτηνό εργατικό προσωπικό τις μεγάλες επιχειρήσεις.

  Προβάλουν σε εκδηλώσεις τους το μισητό για το λαό μας έμβλημα της δικτατορίας, ως δεδηλωμένοι και αμετανόητοι νοσταλγοί της.

  Επιχειρούν να σπιλώσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς του, σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσουν και ακυρώσουν το σύνολο της αντιδικτατορικής αντίστασης 1967-1974, να αποκαθηλώσουν από την εθνική συνείδηση την Εποποιία της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

  Αύριο, αποθρασυσμένοι από την «δημοσκοπική» τους άνοδο, θα χτυπάνε κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται, κάθε άνθρωπο που αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

  Εμείς, οι πολιτικοί κρατούμενοι της δικτατορίας, που γνωρίσαμε τις πρακτικές του φασιστικού καθεστώτος, τις διώξεις, τις εκτοπίσεις και τα βασανιστήρια, καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, τους αγρότες, να αντισταθούν στις πολιτικές εκείνες που σε ευρωπαϊκό και ελληνικό επίπεδο τους οδηγούν στην εξαθλίωση και διαμορφώνουν συνθήκες επώασης και ανόδου του φασισμού. Να αντισταθούν στις πολιτικές εκείνες που θέλουν να τους μετατρέψουν σε μια μάζα εξαθλιωμένων, ξενοφοβικών, αποκαρδιωμένων και πειθήνιων υπηκόων, χωρίς δεσμούς με το παρελθόν και χωρίς όραμα για το μέλλον.

  Καμιά ανοχή στα νεοναζιστικά μορφώματα και την τραμπούκικη παρακρατική τους πρακτική και δράση. Οι πρακτικές τους, κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου των SS, δημιουργούν το έδαφος για όξυνση του αυταρχισμού και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

  Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, που αρνούνται να ζήσουν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία, να συστρατευτούν μέσα στις μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και να παλέψουν για την πολιτική απομόνωση και εξουδετέρωση των νεοναζί και των συμφερόντων που τους στηρίζουν και κινούν τα νήματα της μισαλλόδοξης δράσης τους.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου