Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εκστρατεία από Έλληνες του Λονδίνου για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

       
  Μια ομάδα Ελλήνων που ζουν στο Λονδίνο, διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, όπως αναφέρουν, ξεκίνησαν μια εκστρατεία για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα αποστέλλοντας επιστολή στη Guardian μέσω της οποίας εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την άνοδο του φασισμού, του ρατσισμού και τη διάβρωση της δημοκρατίας και των πολιτικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η κοινοποίηση του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας με την ελπίδα πως αυτό θα βοηθούσε και θα ασκούσε πίεση στους Έλληνες πολιτικούς να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφεί πάνω από 830 προσωπικοτήτων (καθηγητών, δημοσιογράφων κ.α.) εστάλη αρχικά σε μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία, όμως στη συνέχεια θα σταλεί και σε ελληνικά και αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι ίδιοι εκφράζουν την ελπίδα να συλλέξουν όσες περισσότερες υπογραφές μπορούν από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας. (Δείτε ποιοι έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα).

Ακολουθεί η επιστολή όπως δημοσιεύθηκε στη Guardian και δημοσιεύθηκε μεταφρασμένη στο lefteria-news.blogspot.gr:

Η κρίση στην Ελλάδα θέτει σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ιδιαίτερα την ανήσυχοι για την άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την βία και τα κυρήγματα μίσους του νεο-ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στην  δημοκρατία  και εμφανίζουν τα σύμβολα της στρατιωτικής χούντας του 1967-1974, το κόμμα στρατολογεί υποστηρικτές, χωρίς καμία αντίδραση από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και μαθητών. Τα μέλη της ελληνικής αστυνομίας καταφέρονται βίαια κατά μεταναστών και διαδηλωτών, αλλά δεν επιπλήτονται,  παρά τις εκκλήσεις από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Διεθνή Αμνηστία και την Ύπατη Αρμοστεία.

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν επιθέσεις από τους υποστηρικτές ακροδεξιών ομάδων, ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκάλεσε πρόσφατα αυτήν την βία ως "μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία". Το Ευρωπαϊκό και το Συνταγματικό δίκαιο παραβιάζονται επίμονα.

Η νομοθεσία εισάγεται μέσω προεδρικών και υπουργικών διαταγμάτων, εγκαταλείποντας κάθε κοινοβουλευτική λογοδοσία. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι λογοκρίνονται. Είμαστε βαθιά ανήσυχοι ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες για τα οποία οι Έλληνες έχουν αγωνιστεί για δεκαετίες, υπονομεύονται.
 
πηγή :tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου