Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δυό λόγια για την πρωινή τόλμη!



   Η πρωινή ανακατάληψη της Villa Amalias από δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά.

   Μέσα σε μια συνθήκη όπου η σιδηρόφρακτη Κυριαρχία κάνει ασκήσεις ολοκληρωτισμού νομιμοποιημένη κοινωνικά με τόνους προπαγάνδας και ανενόχλητη από το περιώνυμο «ανταγωνιστικό κίνημα»… υπάρχουν αποφασιστικές αντιστάσεις.
   Με μια αιφνιδιαστική κίνηση τα χαμόγελα πάγωσαν στα χείλη των ακροδεξιών κάθε απόχρωσης. Η τόλμη των «άνομων», «μπαχαλάκηδων», «κουκουλοφόρων», «γνωστών-αγνώστων», «πρακτόρων», «προβοκατόρων» δημιούργησε ένα έντονο κοντράστ αναδεικνύοντας τα πρόσωπα των θρασύδειλων και των μικρόψυχων ερπετών του Συστήματος.
   Ας μην φανταστεί κανείς ότι η μανιασμένη καταστολή, τόσο της ανακατάληψης της Βίλλας όσο και της κατάληψης των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, δεν ήταν ένα βασικό και προϋπολογισμένο ενδεχόμενο από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. Κι αυτό είναι τεκμήριο αποφασιστικότητας και μήνυμα προς τις υποτελείς τάξεις για το ξεπέρασμα των φόβων.
   Ο πήχης της αντίθεσης με την Εξουσία ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Η συμβολική κίνηση της ακροδεξιάς διακυβέρνησης -να πατήσει το «κεφάλι» ενός εναντιωματικού της χώρου- αποκτάει εκ των πραγμάτων κεντρική ουσία για το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων. 101 συλληφθέντες από την ανακατάληψη της Βίλλας και 50 από την κατάληψη της ΔΗΜΑΡ αποτελούν φαινόμενο μαζικών διώξεων το οποίο είναι βασικό χαρακτηριστικό των φασιστικών καθεστώτων. Το ζήτημα έχει τεθεί!
   Όλοι και όλες στην πανελλαδική πορεία του Σαββάτου στις 12:00 από τα Προπύλαια

*αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου