Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και στην κατάληψη Σκαραμαγκά

tvxs.gr/node/116181
                 
                 Το κτίριο (πατρικό της Μαρίας Κάλλας) από αφίσα της κατάληψης Σκαραμαγκά


  Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης Σκαραμαγκά, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων 61, στο κέντρο της Αθήνας.   Επτά άτομα συνελήφθησαν. Η νέα αυτή αστυνομική επέμβαση έρχεται λίγες ώρες μετά τη δεύτερη επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 92 άτομα.
   Περίπου 10 διμοιρίες βρίσκονται μέσα και γύρω από το κτίριο της κατάληψης Σκαραμαγκά. Οδηγούν σε κλούβες τα άτομα που βρίσκονταν μέσα, ενώ αλληλέγγυοι είναι συγκεντρωμένοι απέναντι και φωνάζουν συνθήματα. Παράλληλα, ερευνούν τους χώρους της κατάληψης και συλλέγουν στοιχεία.    
Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο χώρο βρέθηκαν άδεια μπουκάλια, κράνη, κουκούλες, τροχοί, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα. Η περιοχή γύρω από το κτίριο είναι αποκλεισμένη.Αλληλέγγυοι στην κατάληψη Σκαραμαγκά συγκεντρώνονται έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία.

                                                               
Σημειώνεται πως τον Ιούλιο του 2011 είχε επιχειρηθεί ξανά η εκκένωση του κτιρίου από την ΕΛ.ΑΣ.
Νωρίτερα, οι συλληφθέντες της Βίλας Αμαλίας μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, όπου οδηγήθηκαν επίσης οι περίπου 40 προσαχθέντες, που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Αργότερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν 92 άτομα από την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα».
      


Με αφορμή τις καταλήψεις στη Βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν εκ νέου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν παίρνει σαφή θέση για τα φαινόμενα ανομίας.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου