Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ρώμη: Επίθεση νεοφασιστών σε εκδήλωση της ιταλικής αριστεράς   Επίθεση από περίπου 20 νεοφασίστες δέχθηκαν νέοι, μέλη κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων της ιταλικής αριστεράς σε υπαίθρια εκδήλωση στη συνοικία Ταλέντι της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Τέσσερις νεαροί τραυματίσθηκαν στο κεφάλι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους με ξύλινα μπαστούνια και κράνη.


Οι τραυματίες είναι τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι «συμμετείχαν σε απόλυτα ειρηνική γιορτή για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής παρέμβασης στο εσωτερικό της συνοικίας τους» όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι για την επίθεση ευθύνονται μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης CasaPound, οι οποίοι φέρεται να είχαν οργανώσει και την επίθεση του Νοεμβρίου του 2011 κατά σύμβουλου δημοτικού διαμερίσματος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Σεμπιόνε της Ρώμης αντιφασιστική διαδήλωση με κύριο στόχο την καταδίκη της βίας της ακροδεξιάς.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση CasaPound αρνείται, κάθε ανάμειξη στο περιστατικό.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου