Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδια στην Μαδρίτη










Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε στη Μαδρίτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν με τη βία το πλήθος που προσπαθούσε να σπάσει ένα από τα φράγματα που απέκλειαν την πρόσβαση στο κτίριο του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν και άλλος ένας τραυματίστηκε.
Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων", είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα όπως "Παραιτηθείτε!". Ορισμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
"Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας", απάντησε επίσης το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν.
Πολλές οργανώσεις και κινήματα οργάνωσαν τη διαδήλωση αυτή κινητοποιώντας τον κόσμο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Οι οργανωτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από τις περσινές εκλογές και ότι πέρασε μέσω διαταγμάτων μια σειρά από μέτρα, χωρίς να συζητηθούν και να ψηφιστούν από τους βουλευτές.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου