Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γιατροί του Κρατικού Νικαίας πέταξαν έξω Χρυσαυγίτες

             

Οι γιατροί του Κρατικού Νικαίας έδιωξαν μέλη της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν να εισβάλουν στο νοσοκομείο για να στήσουν μια ακόμη παράσταση «μόνο για Έλληνες» και «να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους». Εν τω μεταξύ το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών καταγγέλλει μια ακόμα «φασιστική επίθεση με δύο τραυματίες σε μέλη της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό>> και του ΣΥΡΙΖA,τη, Πέμπτη 18/4/2013 στις 7.30 το απόγευμα «300 μέτρα από τα γραφεία-ορμητήριο της Χρυσης Αυγής στη Νίκαια». Η επίθεση όπως τονίζει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών πραγματοποιήθηκε «από τάγμα εφόδου νεοναζί αποτελούμενο από 10 φουσκωτούς μπράβους με ομοιόμορφη φασιστική περιβολή».

Η τοπική επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Κρατικού Νικαίας σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «την Τετάρτη και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική».

«Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρασης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί ο ιερός χώρος ασύλου που συνιστά το νοσοκομείο από τους μισαλλόδοξους νοσταλγούς του Χίτλερ», τονίζει η ΕΙΝΑΠ Κρατικού Νικαίας και συνεχίζει:

«Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση: Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.

Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω «κυρίους». Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Φαίη Κοσμοπούλου, προειδοποιεί: «Αν ξαναπατήσουν εδώ το πόδι τους θα φάνε ξύλο». Οι γιατροί του Κρατικού Νικαίας αλλά και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 27 Απριλίου το μεσημέρι στις 12.00 στο Περιβολάκι στη Νίκαια. Στη συγκέντρωση καλούν επίσης οι Δήμοι Νίκαιας/Ρέντη και Κορυδαλλού.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η νέα εισβολή της Χρυσής Αυγής σε δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η κυβέρνηση, προσθέτει, δεν μπορεί να σιωπά απέναντι σε αυτή τη νέα πρόκληση των νεοναζί ενώ σημειώνει πως η υγεία είναι αναφαίρετο δημόσιο αγαθό που απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και κανείς νοσταλγός του Άουσβιτς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η Χρυσή Αυγή αποκαλύπτεται καθημερινά, προσθέτοντας πως το πολιτικό της πρότυπο είναι ρητά πλέον οι Μεταξάδες - όλοι οι δικτάτορες δηλαδή - που είναι καλύτεροι από τους δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς.

Η τραμπούκικη εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.


Oλόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών:

«Φασιστική επίθεση με 2 τραυματίες, έγινε την Πέμπτη 18/4/2013 στις 7.30 το απόγευμα 300 μέτρα από τα γραφεία-ορμητήριο της Χρυσης Αυγής στη Νίκαια, από τάγμα εφόδου νεοναζί αποτελούμενο από 10 φουσκωτούς μπράβους με ομοιόμορφη φασιστική περιβολή. Οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν εναντίον μελών της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" και του ΣΥΡΙΖΑ στην Νίκαια που κολλούσαν αφίσες και προπαγάνδιζαν αντιφασιστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Απριλη.

Καταδικάζουμε την επίθεση που παραπέμπει σε άλλες εποχές βίας και παρακρατικής τρομοκρατίας και απαιτούμε την σύλληψη και τιμωρία των δολοφόνων φασιστών. Απαιτούμε επιτέλους από την αστυνομία να σταματήσει την ανοχή και την κάλυψη στις επιθέσεις, σταματώντας, έστω και τώρα, το γαϊτανάκι των δολοφονικών επιθέσεων. Αν το θελήσει έχει τον τρόπο.

Η άμεση ενωτική απάντηση και κινητοποίηση του λαού της Νίκαιας καθώς και όλου του Πειραϊκού λαού είναι η άμεση αυτονόητη πράξη περιφρούρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας. Στην Νίκαια και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, στις γειτονιές που τόσα υπέφεραν από τον φασισμό και τον ναζισμό, στις προσφυγογειτονιες που εζησαν το σαράκι του ρατσισμού, ο φασισμός δεν θα σηκώσει κεφάλι.

Οι φασίστες αξιοποιούν την πολιτική της "σκούπας" και των στρατοπέδων συγκέντρωσης του "Ξένιου Δία" του κ. Δένδια που οδηγεί σε Μανωλάδες, για να επεκτείνουν πλέον τη δολοφονική τους δράση από τους μετανάστες σε όλους όσοι αντιδρούν στο φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αξιοποιούν την απόγνωση και την εξαθλίωση ευρύτατων τμημάτων της κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της τρόϊκας και της συγκυβέρνησης, επιχειρώντας να στρέψουν την οργή του κόσμου ενάντια σε όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Στηρίζονται στη γενίκευση και κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής και του περιορισμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων αγωνίζονται, από τις Σκουριές μέχρι τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, επιχειρώντας να συμπληρώσουν την κρατική με παρακρατική βία.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι της Νίκαιας, οι νέοι, άνδρες και γυναίκες, ντόπιοι και μετανάστες, ενωτικά και αποφασιστικά απαντάμε με τη μαζική μας κινητοποίηση:

Καλούμε το Σάββατο, 27 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Περιβολάκι σε ένα μεγάλο Παμπειραϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και σε πορεία που θα περάσει από τις γειτονιές της Κοκκινιάς, και θα καταλήξει στην πλατεία Κρήνης.
Έξω οι νεοναζοί και τα γραφεία τους από τη Νίκαια
Εχθρός μας τα μνημόνια και όχι οι μετανάστες

Σωματείο και Σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Νίκαιας/Ρέντη • Πρωτοβουλία κατοίκων Καμινίων - Ρέντη • Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”• Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό & τη Φασιστική Απειλή • Παμπειραϊκό Αντιφασιστικό Μέτωπο • Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά • Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά • Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο “Το Λιμάνι της Αγωνίας” • Δημοτική Κίνηση Νίκαιας “Κόντρα στο Ρεύμα” • Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού “Πάμε Αλλιώς” • Αλληλεγγύη για όλους στην Νίκαια - Κορυδαλλό - Πειραιά • Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού • ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου