Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ρέιτσελ Κόρι, 1979 – 2003.


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία της Ρέιτσελ Κόρι από τον Ισραηλινό στρατό.

Η δολοφονία της έγινε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στις Ισραηλινές αρχές όχι μόνο να μην ζητήσουν ποτέ συγνώμη για τον θάνατό της, αλλά στην δίκη παρωδία που έγινε πρόσφατα, το Ισραηλινό δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο μοναδικός ένοχος ήταν το θύμα!

Η Ρ. Κόρι βρέθηκε στην Παλαιστίνη ως μέλος της οργάνωσης ISM που ιδρύθηκε το 2001 (από δύο Παλαιστίνιους, μία Ισραηλινή, μία Αμερικανό-παλαιστίνια χριστιανή, και έναν Αμερικανό Εβραϊκής καταγωγής) με σκοπό να προστατεύσουν τους Παλαιστινίους πολίτες από τις βιαιότητες του Ισραηλινού στρατού, με μη βίαια μέσα.

Η οργάνωση χρησιμοποιεί εθελοντές από όλο τον κόσμο ως ανθρώπινες ασπίδες, ελπίζοντας πως ο Ισραηλινός στρατός θα διστάσει να τους δολοφονήσει με την ίδια ευκολία που δολοφονεί Παλαιστίνιους.
Δυστυχώς ο Ισραηλινός στρατός γράφει την ανθρώπινη ζωή και το διεθνές δίκαιο στα παλιά του τα παπούτσια, έχει δολοφονήσει ήδη δυο ειρηνικούς ακτιβιστές του ISM, τραυματίζοντας σοβαρά πολλούς ακόμα.
Κατά τραγική ειρωνεία, δύο ακόμα μέλη του ISM έχουν δολοφονηθεί, όμως αυτή την φορά από Παλαιστινιακά χέρια, με πιο γνωστή περίπτωση την δολοφονία του Ιταλού ειρηνιστή και φιλοπαλαιστίνιου μπλόγκερ, Βιτόριο Αριγκόνι.

Η Ρέιτσελ Κόρι όταν δολοφονήθηκε ήταν 23 ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου