Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Και παιδικοί σταθμοί προπαγάνδας από τη Χρυσή Αυγή

 

          

Μετά τις «συγκεντρώσεις κατήχησης» για παιδιά η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάπλαση των Παίδων» που στόχο έχει τον προσηλυτισμό και την στρατολόγηση παιδιών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Χρυσής Αυγής «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο».

Την ίδρυση «βρεφονηπιακών σταθμών μόνο για παιδιά Ελλήνων» προανήγγειλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της νεοναζιστικής οργάνωσης στο ξενοδοχείο «Belvedere» στη Χερσόνησο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μήνες το εν λόγω ξενοδοχείο είχε φιλοξενήσει και πάλι εκδήλωση της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χρήστος Παππάς είχε υψώσει τη σημαία της χούντας με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν. Νωρίτερα έξω από το ξενοδοχείο ο Ηλίας Κασιδιάρης απειλούσε με νεκρούς «ενοχλημένος» από την αντιφασιστική συγκέντρωση που γινόταν την ίδια στιγμή.

Και αυτή τη φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε και συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια του Ηρακλείου με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, υπήρξε και τηλεφώνημα- φάρσα για βόμβα στο «Belvedere».

Οι Λαγός και Παναγιώταρος ανέφεραν επίσης πως η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει την στρατολόγηση παιδιών μέσω των «συγκεντρώσεων κατήχησης» στοχοποιώντας μάλιστα εκπαιδευτικούς υποστηρίζοντας πως επί δεκαετίες «παραχαράσσουν την ελληνική ιστορία».


Διαβάστε επίσης:
Ακροδεξιά «κατήχηση» σε παιδιά ξεκίνησε η ΧΑ
Πως δημιουργείται ένας Ναζί

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η Χρυσή Αυγή έχει ξεκινήσει και αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία βουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο δάσκαλοι από την Α' και Β' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αποσπάστηκαν από τα Δημοτικά Σχολεία όπου διδάσκουν σε γραφεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής με στόχο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Διάπλαση των Παίδων». Οι δύο εκπαιδευτικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αποσπάστηκαν στα γραφεία των βουλευτών Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Μάλιστα ο ένας εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ήταν γνωστός ως "αριστερός συνδικαλιστής" και μάλιστα το 2010 ήταν υποψήφιος στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο το οποίο περιλαμβάνει την Απέναντι Όχθη, τις Παρεμβάσεις και άλλες αριστερές δυνάμεις.

Στις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, διέρρευσε ότι έχει ζητήσει απόσπαση σε γραφείο της Χρυσής Αυγής και φυσικά δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο. Σχετική ανακοίνωση είχε βγάλει τότε και το ΠΑΜΕ. Αναφερόταν σε εκπαιδευτικό που για χρόνια συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο αριστερών δυνάμεων, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών «υποψήφιος σε εκλογές του συλλόγου "Σωκράτης" ως υποψήφιος για αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ και ως υποψήφιος αιρετών, παλαιότερα».πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου