Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Χιρόνα, Καταλονία: Κατασκήνωση αντίστασης στην κατασκευή γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης



Κατασκήνωση ενεργούς αντίστασης προς υπεράσπιση της γης
Ενάντια στη Μ.Α.Τ. και στον κόσμο που τη χρειάζεται
Περί τίνος πρόκειται;
Η γραμμή πολύ υψηλής τάσης (Μ.Α.Τ. στα ισπανικά) είναι αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας που μεταφέρει τουλάχιστον 400.000 βολτ. Κατασκευάζεται προκειμένου να συνδέσει ευρωπαϊκά κράτη μεταξύ τους, αλλά και την ευρωπαϊκή ήπειρο με την Αφρική. Εξυπηρετεί την εμπορευματοποίηση και διανομή της πλεονάζουσας ενέργειας που παράγεται από πυρηνικούς σταθμούς κι άλλες υποτιθέμενες εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Αποτελεί, παράλληλα, το δίκτυο που χρειάζεται ο καπιταλισμός για να τροφοδοτήσει περαιτέρω σχέδια και δομές θανάτου και λεηλασίας – για παράδειγμα, την υπερταχεία TAV. Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί, και οι κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό το έργο είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένες με άλλα πρότζεκτ καταστροφής εδαφών. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες ξεχωρίζουν η Vinci στην Ευρώπη και η Endesa στη Νότια Αμερική.
Για ποιο λόγο κατασκηνώνουμε;
Για να μην κατασκευαστεί το τελευταίο αποφασιστικό τμήμα του δικτύου ενέργειας που συνδέει τη Γαλλία με την Καταλονία. Για να μην περάσει η ενέργεια που παράγουν 6 πυρηνικοί σταθμοί της Γαλλίας ούτε απ’ αυτά τα εδάφη ούτε απ’ οποιαδήποτε άλλα. Για να αποτελέσει ο αγώνας ενάντια στη Μ.Α.Τ. ένα εφαλτήριο αμφισβήτησης του τρόπου ζωής μας, που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι επιβεβλημένος από την κυριαρχία της Προόδου. Για να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης, ενημέρωσης, αγκιτάτσιας και δράσης στις πληγείσες περιοχές.
Γιατί εδώ και τώρα;
Σήμερα, ύστερα από περισσότερα από 10 χρόνια αγώνα, βρισκόμαστε σ’ ένα καθοριστικό σημείο. Τον Σεπτέμβρη ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις στρεμμάτων όσων δεν θέλησαν να υπογράψουν το πωλητήριο έγγραφο κτημάτων το οποίο απαιτείται για την ανέγερση των τελευταίων πυλώνων της Μ.Α.Τ. στη Χιρόνα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στην κατασκήνωση ώστε να μοιραστούμε βιώματα, ν’ αγωνιστούμε και ν’ αντισταθούμε εντός ενός πλαισίου αυτοοργάνωσης απαλλαγμένου από αρχηγούς κι εκπροσώπους. Στοχεύουμε στη δημιουργία στιγμών ανταλλαγής εμπειριών και σύνδεσης ανάμεσα στους διάφορους αγώνες – γιατί η μάχη ενάντια στη γραμμή πολύ υψηλής τάσης δεν αποτελεί μεμονωμένο ζήτημα, αλλά είναι κάτι που μας αφορά όλους κι όλες μας.
Ενάντια στην Πρόοδο, στις υποδομές της και στους υπερασπιστές της!
Ν’ ανακτήσουμε τις ζωές μας!
Τα λέμε από κοντά στις 23 Αυγούστου 2013 στην περιοχή της Χιρόνα. Φέρτε όλα τ’ αναγκαία για κατασκήνωση στην ύπαιθρο. Περισσότερες πληροφορίες, φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες και λοιπές ενημερώσεις εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου