Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας
Προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης
Η θεωρία των “δύο άκρων” που έχετε κατασκευάσει δεν πείθει κανένα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) έχει ενστερνιστεί την φασιστική νοοτροπία και πρακτική και αρκετοί είναι μάλιστα και στρατολογημένοι στην νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Οι τελευταίες πράξεις των δυνάμεων καταστολής περιλαμβάνουν:

• Προκλητική συναίνεση και σύμπραξη σε μαχαιρώματα μεταναστών.

• Συνεργία σε επιθέσεις ενάντια σε μικροπωλητές και μαγαζιά αλλοδαπών.

• Έμμισθη “προστασία” μαγαζιών.

• Απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις σε μαζικές αντιφασιστικές πορείες.

• Απρόκλητη βία ενάντια σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

• Βασανιστήρια και κακοποιήσεις διαδηλωτών στα κρατητήρια της Ασφάλειας καταστρατηγώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

• Κατοχικό μένος ενάντια στη δημοκρατική κοινωνία.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι, είτε τα συγκεκριμένα σώματα έχουν αυτονομηθεί ανεξέλεγκτα σαν όργανα του παρακράτους, είτε, ακόμη χειρότερα, υπηρετούν κεντρικές πολιτικές σκοπιμότητες της μειοψηφούσας κυβέρνησης.
Ήταν δυνατόν απέναντι σε τούτες τις αυταρχικές συμπεριφορές που ξεπηδούν από το νεοναζιστικό φαινόμενο να μείνουμε απαθείς;
Ή ακόμη να μείνουμε απαθείς απέναντι στον ναζιστικό ανθρωπολογικό τύπο που κυριαρχεί στην αστυνομία;
Δεν γνωρίζετε ότι θα δώσουμε και την τελευταία ρανίδα του αίματός μας ενάντια στους δεδηλωμένους εχθρούς του ανθρώπινου γένους, όπως έκαναν εκατομμύρια άνθρωποι στο παρελθόν;
Οι μεθοδεύσεις περί της θεωρίας “των άκρων” δεν θα περάσουν, γιατί βρισκόμαστε μαζί και απευθυνόμαστε στην μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ενάντια στην νέου τύπου κατοχή.

Προς όλους

Γνωρίζετε ότι μια μικρή μειοψηφία της κοινωνίας ήταν πάντοτε εξατομικευμένη και ιδιωτική. Είναι αυτοί που έπαιζαν Χρηματιστήριο στην Κατοχή, αυτοί που επάνδρωσαν τα χιτλερικά Τάγματα Ασφαλείας, αυτοί που ήταν μαυραγορίτες και δωσίλογοι και επάνδρωσαν τα Τάγματα Ασφαλείας του Σαμψών στην Κύπρο και την παρέδωσαν στο τούρκικο φασιστικό καθεστώς.

Οι πολιτικοί απόγονοι του χυδαίου ελληνικού βαλκανικού φασισμού έκαναν την εμφάνισή τους με τον τρόπο που γνωρίζουμε. Όπως τότε στον Χορτιάτη οι ομοϊδεάτες τους ταγματασφαλίτες εκτέλεσαν εκατοντάδες άτομα εκ των οποίων 36 κάτω των 10 ετών, σήμερα δρουν παρόμοια ενάντια σε ανυποψίαστους μετανάστες. Όπως τότε με τις πλάτες των δυνάμεων κατοχής, σήμερα με την αγαστή συνεργασία και προστασία των δυνάμεων καταστολής ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε πως και η πολιτική ηγεσία υιοθετεί ανερυθρίαστα τις αυταρχικές πρακτικές, με απρόκλητη βίαιη καταστολή αντιφασιστικών διαδηλώσεων και την αναβίωση των βασανιστηρίων ενάντια σε διαδηλωτές.

Δεν μπορούν πλέον να είναι ανεκτοί.
Απευθυνόμαστε στην μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Δημιουργία αντιφασιστικών μετώπων παντού! Μαζικά και κοινωνικά!

Συνέλεξε ενδελεχείς πληροφορίες για τη δράση κάθε φασίστα στη γειτονιά σου, για όποιον ιδιοκτήτη νοικιάζει γραφεία σε αυτούς, για όποιο μαγαζί τους πληρώνει προστασία.
Οργάνωσε πυρήνες αντιφασιστικής δράσης σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο σε κάθε συνοικία.
Τώρα που είμαστε πολλοί! Τώρα που έχουμε τη δύναμη!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 π.μ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ!

NO PASSARAN – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Αντιεξουσιαστική Κίνηση ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου