Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΑΜΓ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΔΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ



                                

27 Ιουνίου 2013, η σύλληψη της Irina παρατάθηκε μέχρι τις 2 Οκτώβρη. Συνελήφθη στις 2 Ιουλίου 2012, έτσι τώρα η Irina έχει ήδη περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή χωρίς δίκη! Η σύλληψη της Irina παρατάθηκε λόγω αμφίβολων ισχυρισμών σχετικά με τα υποτιθέμενα «θύματά» τα οποία ακόμα δεν έχουν αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Η Irina κατηγορείται ότι έλαβε μέρος σε ένοπλη επίθεση σε μια ναζί συναυλία στο club "Barrikada" της Μόσχας την ημέρα που συνελήφθη. Έχει χρεωθεί με τρία κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του "χουλιγκανισμού, που διαπράττεται από μια ομάδα και με πρόθεση" και "με τη συμμετοχή ανηλίκων σε κακουργηματικό έγκλημα μίσους», αφού ένα από τα άτομα που συνελλήφθησαν μαζί της ήταν 17 ετών κατά τη στιγμή της σύλληψης.

Η Irina συνελήφθη μόλις λίγες ημέρες μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. Χρειάζεται ιατρική φροντίδα για το χέρι της, καθώς μαχαιρώθηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια συμπλοκής την 1η Μαΐου του 2011, αλλά στη φυλακή που είναι προφυλακισμένη δεν μπορεί να λάβει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου για την προφυλάκισή της την 27 Ιούνη, η Irina ήταν δυνατή και έδειξε ότι το σύστημα δεν πρόκειται να την συντρίψει. Επίσης, δεν έχει ανάγκη από υλική υποστήριξη. Ωστόσο η ηθική υποστήριξη είναι απαραίτητη, ένας χρόνος προφυλάκισης είναι δύσκολος για τον καθένα και κατά την διάρκεια της έρευνας έχει προδοθεί από μερικούς από τους πρώην συντρόφους της.

Μπορείτε να γράψετε στην Ιρίνα στην διεύθυνση

Irina Antonovna Lipskaya, k. 308

SIZO-6 "Pechatniki"

ul. Shosseynaya 92

109383 Moscow Russia

Να σημειωθεί ότι οι επιστολές στην αγγλική γλώσσα σπάνια γίνονται δεκτές στις ρωσικές φυλακές, οπότε αν δεν έχετε την ευκαιρία να γράψετε στα Ρώσικα (πχ., χρησιμοποιώντας απλές φράσεις και μεταφράζοντάς τες μέσω μεταφραστικού προγράμματος της google), απλά στείλτε φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ.




ABC Moscow list of prisoners in former Soviet Union

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου