Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

3 ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας

KEΡATEA vs ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 1-0 (το χρονικό της αντίστασης)



Μια βουβή ταινία ντοκιμαντέρ που καταγράφει το χρονικό του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην εγκατάσταση Χ.Υ.Τ.Α στο Οβριόκαστρο.

Η ταινία παρουσιάζει το ιστορικό της υπόθεσης από το 1996 και καταγράφει την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας στην εισβολή των ΜΑΤ το Δεκέμβρη του 2010, ως την αποχώρησή τους τον Απρίλη του 2011.
Μια κοινωνία ενώνεται και νικά στην πρώτη μάχη, ενάντια σε ένα πάνοπλο κράτος.

http://video-morfwsh.blogspot.gr/2013/06/keatea-vs-1-0.html


----------------------------------------------------------------------------------------


Οβριόκαστρο Κερατέας ένας χρονος μετά...



Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα "ΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ" παρουσιάστηκε από το www.lavreotiki.com το οπτικό αυτό υλικό.
Η εκδήλωση έγινε ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο για την δημιουργία ΧΥΤΑ

http://video-morfwsh.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6393.html


---------------------------------------------------------------------------------------

128 ημέρες στα μπλόκα | 128 days at the roadblocks





Το ντοκιμαντέρ “128 Ημέρες Στα Μπλόκα” ξεκίνησε να γυρίζεται λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στον λόφο του Οβριοκάστρου και στην ευρύτερη περιοχή γύρω απ’ την πόλη της Κερατέας, ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2013.
Όσον αφορά τη θεματολογία του, το ντοκιμαντέρ δεν αποσκοπεί σε μια “αντικειμενική” παρουσίαση των γεγονότων που εξελίχθηκαν τις 128 ημέρες που κράτησε η κατοχή της περιοχής απ’ τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ούτε όμως και σε μια γραμμική αναπαράστασή τους. Αν’ αυτού, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις μέσα απ’ τα μάτια των αγωνιζόμενων κατοίκων και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε το βίωμά τους, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε ο αγώνας τους.


http://video-morfwsh.blogspot.gr/2013/10/128-128-days-at-roadblocks.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου