Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ρέθυμνο : Εφημερίδα τοίχου από την Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε.)

Graphic1

 

ΞΑ ΣΟΥ : Εφημεριδάκι τοίχου – Φύλλο 1 – Οκτώβριος 2013 – Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (Α.δ.ρε)

» Ανάθεμα στο πόλεμο στο φασισμό κατάρα που φέρνουνε το θάνατο και της σκλαβιάς αντάρα.»
-
Δεν έγιναν σήμερα φονιάδες -Εμείς δε θα ξεχάσουμε αύριο
Η δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά αποτελεί την κορύφωση της ναζιστικής τρομοκρατίας. Εδώ και χρόνια ουρλιάζουμε, ότι αυτοί που σκότωναν μετανάστες εργάτες (φυσικά όχι μετανάστες με φράγκα, αυτοί είναι επενδυτές) σύντομα θα σκότωναν και ντόπιους. Εργάτες, απεργούς, αριστερούς, αναρχικούς, αντιφασίστες και οποιονδήποτε αγωνίζεται για τα δικαιώματα του. Ακόμα και στο Ρέθυμνο που η Χρυσή Αυγή είναι σχεδόν ανύπαρκτη έχουμε περιπτώσεις που έχουν τραβήξει μαχαίρι.
Ας ουρλιάξουμε λίγα πράγματα ακόμα
Δολοφόνος δεν είναι ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς αλλά η Χρυσή Αυγή που εδώ και χρόνια οργανώνει τάγματα εφόδου στο μοντέλο των ναζί για να ηγεμονεύσει στο δρόμο και να τρομοκρατήσει πολιτικούς αντιπάλους και μετανάστες εργάτες.Δεκάδες συνεντεύξεις και εκδηλώσεις μίσους από τη Χρυσή Αυγή μήνες τώρα μυρίζουν θάνατο.
Υπάρχουν και άλλα χέρια βαμμένα με αίμα, ας μιλήσουμε και για αυτά.
• Τα ΜΜΕ, ιδιοκτησίας μεγάλων εφοπλιστώ-μαφιόζο-βιομηχάνων, που έχουν αναλάβει τη νομιμοποίηση των νεοναζί. Μίας συμμορίας που μέχρι 3 χρόνια πριν απαρτιζόταν οργανωτικά, μονάχα από μια δράκα νοσταλγών του Χίτλερ, κάποιους τραμπούκους, μερικούς στρατιωτικούς που ακούνε κλαρίνα 21 Απρίλη, ψευτο νταήδες, πολλούς ρουφιάνους, τα κατακάθια της αστυνομίας, μυστικούς της Κ ΥΠ συν κάποια νεφελίμ.
Φασιστική πολιτική δεν έχουν μόνο οι δηλωμένοι φασίστες.
Από τη μία έχουμε μία εκτεταμένη επιχείρηση νομιμοποίησης των εθνικιστικών, ξενοφοβικών, ρατσιστικών ιδεών μέσου του κυρίαρχου λόγου των ΜΜΕ και από την άλλη μία δυνατή καμπάνια εξοικείωσης με τη δράση των φασιστικών ομάδων. Από το χαφιεδότσουρμο του ΣΚΑΙ που βλέπουν «σοβαρή Χ.Α ικανή να συγκυβερνήσει» μέχρι τους τόνους λάσπης στους απεργούς, στους μετανάστες και την αριστερά, το επικοινωνιακό ξέπλυμα της ακροδεξιάς συμμορίας μυρίζει θάνατο.
• Τα κόμματα που κυβερνάνε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η χρυσή αυγή αποτελεί ιδεολογικά μονάχα το ναζιστικό κομμάτι της δεξιάς στην Ελλάδα και βασικά τη «νεολαία» και το πλυντήριο της.
Το υπόλοιπο κομμάτι αυτή τη στιγμή κυβερνά και δεν αστειεύεται. Μαύρη καταστολή σε αγωνιστές και απεργούς, χειραγώγηση σε βαθμό αηδίας της πληροφόρησης, παραποίηση οικονομικών στοιχείων, ποδοπάτηση του Συντάγματος, απολύσεις, φόροι, διάλυση κοινωνικών δομών, φτωχοποίηση της κοινωνίας, φασιστική πολιτική δεν έχουν μόνο οι δηλωμένοι φασίστες. Αλλά από τη στιγμή που οι ακραίοι ναζί είναι στο κοινοβούλιο όλοι μπορούν να υποδύονται τους νόμιμους και δημοκράτες. Δημοκράτες ο Βορίδης με τον Άδωνη, δημοκράτες και ο Σαμαράς μαζί με τους φασίστες συμβούλους του,
δημοκράτης ο Μπένι και ο Λοβέρδος, δημοκράτης και ο Δένδιας. Πλυντήριο η Χρυσή Αυγή και όλους τους ξεπλένει. Η δεξιά με όλες τις συνιστώσες της ( μέσα Πασόκ-Δημαρ) μυρίζει θάνατο.
•    ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, η οικονομική ελίτ αυτής της χώρας και τα συμφέροντά της που υπηρετούν πιστά πάνω από 100 χρόνια όλοι οι παραπάνω, μυρίζει θάνατο.
Αλλά είναι και ακόμα κάποια χέρια βαμμένα με αίμα:
•    Των ψηφοφόρων, που ήξεραν – δεν ήξεραν, έβαλαν αυτό το καρκίνωμα στη βουλή. Κυρίως όσων από δω και πέρα συνεχίζουν να το στηρίζουν. Φτάνει πια με τα όμορφα λόγια. Δεν είστε Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες, Σωκράτηδες και Νικηταράδες, αλλά χίτες, γερμανοτσολιαδες, ρουφιάνοι, χουντικοί, Εφιάλτες και σιχάματα, ότι χειρότερο έβγαλε αυτός ο τόπος.
Την επόμενη μέρα της δολοφονίας όλοι οι παραπάνω, ενω μέχρι εκείνη τη στιγμή εξέθρεψαν και συντηρούσαν τον φασισμό, «πέφτουν από τα σύννεφα». Εκπλήσσονται από την στρατιωτικού τύπου οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τον οπλισμό, της δολοφονικές επιθέσεις, τη «σκοτεινή χρηματοδότηση», τις προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά, τη μαστροπία, την αγάπη στους Ναζί, τη συνεργασία με την αστυνομία κ.α.
ASTEGOSΑκολουθούν θεαματικές συλλήψεις, ποινικές διώξεις, προφυλακίσεις και ένας επικοινωνιακός καταιγισμός από τα μμε που στοχεύει στο να παρουσιάσει πως το κράτος κατέχει το μονοπώλιο του «αντιφασισμού» (εδώ γελάμε!!). Δεν ξεχνάμε πως τα φασιστικής έμπνευσης μέτρα που αφορούν το μεταναστευτικό (στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, Ξένιος Δίας), την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, την άγρια καταστολή των πορειών, τις επιστρατεύσεις των απεργών δεν τα έχει λάβει η Χρυσή Αυγή.
Τα μόνα άκρα είναι αυτοί που τρώνε από τα σκουπίδια και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουταλιά.
Μπροστά στην αντιφασιστική κλάψα όλων των υποκριτών για το νεκρό, τη θεωρία των άκρων και το κυνήγι στους χρυσαυγίτες έχουμε να πούμε πως δεν τελειώνεις με το φασισμό με ποινικές διώξεις και φυλακίσεις. Αν κάποιος μπορεί να βγάλει τους ναζί εκτός νόμου αυτός θα είναι η κοινωνία. Σε σχολειά, γειτονιές, χωριά, εργασιακούς χώρους, καφενεία και στη Βουλή οι ναζηδες δολοφόνοι δεν έχουν καμία θέση.
Επειδή πολλοί από σας έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στο μαχαίρι του φονιά, μη σκοτίζεστε άδικα, ο Παύλος είναι δικός μας νεκρός και θα τον κλάψουμε όπως εμείς ξέρουμε. Με δυναμική αντιφασιστική δράση, απεργιακούς αγώνες, οργάνωση ντόπιων και μεταναστών για μια ανθρωπινή ζωή.Ακόμα πιστεύουμε στη θεωρία των δυο ακρών. Άκρα είναι αυτοί που τρώνε από τα σκουπίδια και αυτοί που τρώνε με χρυσά κουταλιά.
Ξά σου σημαίνει «Στην εξουσία σου»: ότι ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης του και πλέον δεν υπάρχει άγνοια ή αθωότητα. Ανεργοι μπορεί, φτωχοί μπορεί αλλά ρατσιστές και φασίστες ποτέ.
Πηγή : – www.adre.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου