Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κείμενο του Αντιφασιστικού Μετώπου

"Στις 15 Οκτώβρη  15 μέλη του αντιφασιστικού μετώπου πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση επί της οδού Πατησίων προπαγανδίζοντας την αντιφασιστική μοτοπορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτώβρη στο Πέραμα.
Μετά από μια ώρα αφισοκόλλησης  περίπου, οι σύντροφοί μας περικυκλώθηκαν από 40 περίπου άνδρες της ομάδας Δ, οι οποίοι τους είπαν να σταματήσουν, ξεκόλλησαν τις αφίσες και τους έβαλαν σε μια γραμμή στον τοίχο.
Μέσα σε 2-3 λεπτά έφτασαν στο σημείο 4 περιπολικά και ένα βαν του τμήματος μεταγωγών. Αφίσες, κουβάδες, βούρτσες και αφισοκολλητές "φορτώθηκαν" στα αυτοκίνητα και σε λιγότερο από τρία λεπτά (!) βρισκόντουσαν στη Γ.Α.Δ.Α.
Στον 6ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α παρά τις διαβεβαιώσεις των αστυνομικών ότι πρόκειται για απλή προσαγωγή, τα κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα των συντρόφων αφαιρέθηκαν και κρατήθηκαν στο γραφείο ενός αξιωματικού. Κατά την διάρκεια της 5ωρης κράτησής τους οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους δικηγόρους, οι οποίοι ήταν από πολύ νωρίς στην είσοδο της Γ.Α.Δ.Α.
Η τακτική που ακολούθησε η αστυνομία κατά την απελευθέρωση των προσαχθέντων ήταν η εξής. Τους άφηναν έναν - έναν από τον χώρο τον οποίο κρατούνταν στον 7ο όροφο και τους οδηγούσαν στον 6ο (τμήμα κρατικής ασφάλειας) όπου τους ζητούσαν να δώσουν αποτυπώματα. Στην άρνηση των συντρόφων μας, απειλούσαν με σύλληψη για απείθεια και παράνομη αφισοκόλληση. Οι πρώτοι 6 σύντροφοι δέχτηκαν την δακτυλοσκόπηση και απελευθερώθηκαν ενημερώνοντας τους δικηγόρους. Μετά από την άμεση αντίδραση των δικηγόρων η δακτυλοσκόπηση έγινε προαιρετική! Φυσικά οι σύντροφοι αρνήθηκαν να διευκολύνουν την χαρτογράφηση του ριζοσπαστικού αντιφασιστικού χώρου για λογαριασμό των ένστολων ναζί.
Όλη η κοινωνία παρακολουθεί έκπληκτη μεγαλόσχημους δημοσιογράφους και γνωστούς ακροδεξιούς πολιτικούς - που μέχρι την δολοφονία του Παύλου Φύσσα βοήθησαν στο έπακρο την άνοδο των ναζί είτε υιοθετώντας την ρητορική τους είτε προωθώντας το "έργο" τους - ξαφνικά να έχουν μετατραπεί ως δια μαγείας σε "αντιφασίστες" .
Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό μπορεί να είναι μόνο ριζοσπαστικός και να στρέφεται και ενάντια στους γονείς του, το κράτος και το κεφάλαιο".



         ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ
     ΣΤΙΣ 23/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ) 18:00
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου