Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική πορεία Κρήτη 25-11-2012

                                           

  H συγκέντρωση για την σημερινή αντιφασιστική πορεία την οποία καλούσε η αντιφασιστική συνέλευση Ηρακλείου και συμμετείχαν : Συντονιστικό αγώνα πολιτών, αριστερές οργανώσεις,αναρχικοί- αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες πολίτες, ήταν στις 09:00 στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου.
  Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε κατά τις 11:00 και εκτιμάται ότι η μαζικότητα του κόσμου ήταν περίπου στα 150 άτομα .Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην αρχή στην πλατεία της Χερσονήσου και από εκεί ξεκίνησε η πορεία επί της οδού  Ελ. Βενιζέλου προς το ξενοδοχείο όπου είχαν την εκδήλωση οι φασίστες της Χ.Α.
  Κατά την διάρκεια της πορείας που ήταν αρκετά δυναμική φωνάζονταν και γράφονταν αντιφασιστικά συνθήματα και μοιράζονταν αντιφασιστικά κείμενα μέσα σε μια έρημη περιοχή όπου ο περισσότερος κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια για να δει τί συμβαίνει.
  Η πορεία κατέληξε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την είσοδο του ξενοδοχείου καθώς η γύρω περιοχή είχε αποκλειστεί από αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ , παρέα με ασφαλίτες και φασίστες.
  Ο κόσμος έμεινε συγκεντρωμένος για αρκετή ώρα εκεί ώστε να εμποδίσει την τυχών πρόσβαση όσων επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία των νεοναζί , όπως και έγινε , καθώς χρυσαυγίτες πλησίασαν την αντισυγκέντρωση και αντιμετωπίστηκαν αναλόγως.
  Κατά τις 14:00 το μεσημέρι ο κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα από το σημείο με πορεία και επέστρεψε στην πλατεία της Χερσονήσου (συνοδεία των ΜΑΤ), ώστε να φύγει προς το Ηράκλειο με σκοπό την οργάνωση των επόμενων αντιφασιστικών δράσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου