Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Άκου ανθρωπάκο…  " Από καιρό θα είχες γίνει ο αφέντης της ύπαρξής σου, αν οι σκέψεις σου κατευθύνονταν στην αλήθεια.

  Αλλά να πως σκέφτεσαι:
«Για όλα φταίνε οι Εβραίοι». «Τι είναι Εβραίος;» ρωτώ. «Άνθρωπος με Εβραϊκό αίμα», είναι η απάντησή σου. «Τι διαφορά υπάρχει μεταξύ του Εβραϊκού αίματος και του αίματος των άλλων λαών;». Η ερώτηση αυτή σου φαίνεται δύσκολη, διστάζεις, μπερδεύεσαι κι απαντάς: «Εννοώ την Εβραϊκή φυλή». «Τι είναι φυλή;» ρωτάω. «Φυλή; Μ’ αυτό είναι εύκολο: όπως ακριβώς υπάρχει η Γερμανική φυλή, έτσι υπάρχει κι η Εβραϊκή φυλή». «Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Εβραϊκής φυλής;». «Να, οι Εβραίοι έχουν μαύρα μαλλιά, μακριά κυρτή μύτη κι έξυπνα μάτια. Είναι κεφαλαιοκράτες και φιλοχρήματοι». «Έχεις δει ποτέ ένα Μεσογειακό Γάλλο ή Ιταλό πλάι – πλάι μ’ έναν Εβραίο; Μπορείς να τους ξεχωρίσεις;» «Ε, να, όχι ακριβώς». «Τι είναι λοιπόν οι Εβραίοι; Το αίμα τους δεν είναι διαφορετικό, η όψη τους δε διαφέρει απ’ των Γάλλων ή Ιταλών. Έχεις δει ποτέ Γερμανοεβραίους;» «Βέβαια, μοιάζουν με τους Γερμανούς». «Και τι είναι Γερμανός;». «Αυτός που ανήκει στη “Βόρεια Αρία φυλή”». «Είναι οι Ινδοί άριοι;». «Βέβαια». «Είναι Βόρειοι;» «Όχι». «Είναι ξανθοί;» «Όχι». «Όπως βλέπεις δεν ξέρεις τι είναι Γερμανός και τι Εβραίος». «Όμως υπάρχουν Εβραίοι» «Οπωσδήποτε υπάρχουν Εβραίοι, όπως υπάρχουν Χριστιανοί και Μωαμεθανοί». «Εννοώ η Εβραϊκή θρησκεία» «Ήταν ο Ρούσβελτ Ολλανδός;» «Όχι». «Τότε γιατί λες τον απόγονο του Δαυίδ Εβραίο, αφού δε λες το Ρούσβελτ Ολλανδό;» «Με τους Εβραίους τα πράγματα είναι διαφορετικά». «Ποια είναι η διαφορά;» «Δεν ξέρω».
Έτσι μωρολογείς, Ανθρωπάκο. Κι απ’ τις μωρολογίες σου ξεπετιούνται πάνοπλες στρατιές που σφάζουν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους επειδή ήταν «Εβραίοι», έστω κι αν δεν μπορείς να ορίσεις τι ακριβώς είναι Εβραίος. Να γιατί γελάνε σε βάρος σου, να γιατί σ’ αποφεύγουν αυτοί που έχουν να κάνουν σοβαρή δουλειά, να γιατί είσαι βυθισμένος στο βούρκο. Λες «Εβραίος» κι αισθάνεσαι ανώτερος. Δεν έχεις άλλο τρόπο γιατί νιώθεις πραγματικά άθλια. Και νιώθεις άθλια γιατί είσαι αυτό που σκοτώνεις στον υποτιθέμενο Εβραίο. Αυτό είναι μόνο ένα απειροελάχιστο κομμάτι της αλήθειας για σένα Ανθρωπάκο.
«Κλέφτης, σταματήστε τον! Είναι αλλοδαπός, μετανάστης. Ενώ εγώ είμαι Γερμανός, Αμερικανός, Δανός, Νορβηγός!»
Κόφτο, Ανθρωπάκο. Είσαι και θα είσαι αιώνια ο μετανάστης. Τυχαία βρέθηκες σ’ αυτό τον κόσμο και σιωπηλά θα τον αφήσεις. Κραυγάζεις επειδή φοβάσαι θανάσιμα. Αισθάνεσαι το σώμα σου να παγώνει και φωνάζεις την αστυνομία σου. Αλλά ούτε και η αστυνομία έχει καμιά εξουσία πάνω στην αλήθεια. Κι ο αστυνομικός σου έρχεται σε μένα γεμάτος ανησυχία για τη γυναίκα του ή το άρρωστο παιδί του. Όταν φορά τη στολή του, κρύβει τον άνθρωπο. Μα δεν μπορεί να κρυφτεί από μένα. Τον έχω δει γυμνό κι αυτόν.
Κρέμασες τους χιτλερικούς Ανθρωπάκο αφού είχαν δολοφονήσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Τί σκεφτόσουν πριν δολοφονήσουν αυτούς τους ανθρώπους;
Δεν αρκούν δηλαδή μερικές δεκάδες πτώματα για να σε κάνουν να πάρεις απόφαση;
Χρειάζονται εκατομμύρια πτώματα για να συγκινηθεί ο ανθρωπισμός σου;
Kάθε μια απο τις μικρότητες σου,τονίζει την τεράστια αθλιότητα σου Ανθρωπάκο…."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου