Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ιταλία: Σχολικές και Αντιφασιστικές διαδηλώσεις

                       

  Στις 24 Νοεμβρίου 2012 τρεις διαφορετικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις.   Το πρωί δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις παρέλασαν μέσα από την πρωτεύουσα, τα οποία και διαμαρτύρονταν για περικοπές στον προϋπολογισμό των σχολείων. Στην πρώτη συγκέντρωση πρωτοστάτησε η COBAS, η οποία είχε ζητήσει και απεργία, ενώ το δεύτερο ήταν ένα φοιτητικό συλλαλητήριο.

  Το απόγευμα, μια τρίτη σημαντική εκδήλωση έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης: αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην εθνική διαδήλωση της Casa Pound Italia. Η διαδήλωση της Casa Pound προσέλκυσε περίπου 2.000 άτομα, τα οποία προστατεύονταν από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

  Την ίδια στιγμή, χιλιάδες διαδηλωτές (απλοί άνθρωποι, φοιτητές, μετανάστες, αντάρτες, αγωνιστές του κοινωνικού κέντρου, αριστερά κόμματα και ακτιβιστές ενάντια στο ρατσισμό) συναντήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την νεοφασιστική οργάνωση και την υποστήριξη που λαμβάνει από το δημοτικό συμβούλιο, του οποίου δήμαρχος είναι ένας πρώην-νυν ακροδεξιός, ο Gianni Alemanno.

  Το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, το οποίο έχει εγκρίνει τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό και αυξήσεις στους τοπικούς φόρους, ενέκρινε επίσης την αγορά των κεντρικών κτήριων της Casa Pound για περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την οργάνωση από έξωση. Ο γιος του Δημάρχου, όπως είναι γνωστό ήδη, είναι ενεργό μέλος του τομέα φοιτητών της Casa Pound.

  Μια άλλη μεγάλη διαδήλωση εναντίον Casa Pound διεξήχθη στην Μπολόνια, όπου πρόσφατα η φασιστική οργάνωση άνοιξε καινούρια γραφεία.

πηγή: https://strugglesinitaly.wordpress.com/2012/11/26/en-school-and-anti-fascist-demonstrations-november-24/#more-1751

βίντεο από Μπολόνια: https://www.youtube.com/watch?v=hdtjJLMY3ik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου