Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πιο επικίνδυνος εχθρός της εργατικής τάξης είναι ο Δένδιας και μετά ο Κασιδιάρης

Φωτογραφία για Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση -Δίκτυο Σπάρτακος : «Πιο επικίνδυνος εχθρός της εργατικής τάξης είναι ο Δένδιας και μετά ο Κασιδιάρης»

   Δύο γεγονότα που σχετίζονται με τη δράση της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής αξίζει να επισημανθούν ιδιαίτερα.

   Το πρώτο αφορά την είδηση ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την ασφάλεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση, καθώς διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε στα βίαια επεισόδια στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου στις 8 Σεπτεμβρίου. Ουσιαστικά αποδεικνύεται η διείσδυση των φασιστών στα σώματα ασφαλείας. Το δεύτερο αφορά την είδηση ότι υπέκυψε το 33χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής, βομβιστής, στα χέρια του οποίου εξεράγη εμπρηστικός μηχανισμός. Σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι συνεργού του, επίσης μέλους της Χρυσής Αυγής, ανακαλύφθηκαν 60 έτοιμες αυτοσχέδιες βόμβες. Όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! Αξίζει να σκεφτούμε το τι θα έλεγαν τα κανάλια αν στη θέση των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν οποιοσδήποτε άλλος. Θα απαιτούσαν ενεργοποίηση του τρομονόμου, έρευνα σε βάθος και αναμφίβολα θα μονοπωλούσε ως θέμα στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τώρα σιωπή και ψύχραιμοι χειρισμοί.

   Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω γεγονότων και η αντιμετώπισή τους από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την ΕΛ.ΑΣ. και την αστική δικαιοσύνη αποκαλύπτουν πολλά. Τόσο η ανοικτή δράση των φασιστικών Ταγμάτων Εφόδου, όσο και οι σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες με μπόχα Μαύρης Τρομοκρατίας (χωρίς να αποκλείεται και συνεργασία φασιστών-υποκόσμου), αποδεικνύουν σε πια φάση πλέον βρισκόμαστε. Με την πλήρη κάλυψη των κρατικών μηχανισμών, ο φασισμός έχει πλέον σηκώσει κεφάλι, δε δείχνει απλώς τα δόντια του αλλά επιτίθεται και δολοφονεί. Σε μετανάστες, ΡΟΜΑ, ομοφυλόφιλους, κοινωνικά στέκια, Αριστερά..

   Οι όποιες κινήσεις κάνει η ΕΛ.ΑΣ. και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Ν. Δένδιας, δεν εντάσσονται σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φασιστικού φαινομένου. Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, εξάλλου, αφού η Χρυσή Αυγή αποτελεί οργανικό τμήμα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, δρα μαζί με την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τις δυνάμεις καταστολής εναντίον των μεταναστών και των κοινωνικών κινημάτων, αποκτά σημαντική διείσδυση στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή και τα μέσα που την προβάλλουν -ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, DEFENCENET.GR, διάφορα blog και σάιτ- αποτελούν το λαγό στην σύγχρονη κούρσα του ολοκληρωτισμού, σε ένα περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, με μπροστάρηδες όμως στην λήψη ακραίων μέτρων κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, τα κυρίαρχα αστικά κόμματα και την Ε.Ε. Η Χρυσή Αυγή είναι εκεί, δίπλα τους και ο ιδανικός πολιτικός φορέας για να υποδεχτεί την αποστοίχιση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας από τα κυρίαρχα κόμματα, αλλά όχι από την κυρίαρχη αστική πολιτική, ώστε να μην συνδεθούν οι πορείες τους με τη δυνατότητα-αναγκαιότητα ριζικών, ανατρεπτικών, αντικαπιταλιστικών επαναστατικών λύσεων.

   Από τη μια μεριά η κυβέρνηση κάνει επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας, παραβιάζει το Πανεπιστημιακό Άσυλο και επιτίθεται σφοδρά σε καταλήψεις. Από την άλλη μεριά έχουμε τα «αποσπασματικά» μέτρα Δένδια και την υποκριτική ξαφνική ευαισθησία των ΜΜΕ για τις φασιστικές οργανώσεις, που εντάσσονται σε ένα ολόκληρο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και χειραγώγησης του κόσμου της εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κινήσεις Δένδια πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που ετοιμάζονται ακραία ταξικά μέτρα, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο υπουργός ΠΡΟΠΟ φέρνει στο προσκήνιο τρομακτικής ποιότητας αυταρχικά νομοθετήματα που απαγορεύουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες, υπερεξοπλίζουν την ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζοντάς την για το νέο γύρο της ταξικής σύγκρουσης και χαρακτηρίζουν ΙΔΙΩΝΥΜΟ μαχητικές πλευρές των κοινωνικών αγώνων. Όλες αυτές οι κινήσεις έπονται «των επελάσεων των φασιστών στα πανηγύρια», που όλως τυχαίως συνέπεσαν με τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας (Βεβαίως, αντίστοιχα αντανακλαστικά η κυβέρνηση δεν επέδειξε στα ρατσιστικά επεισόδια και στις κινητοποιήσεις της Χρυσής Αυγής σε Πάτρα-Κόρινθο, ενώ οι κάμερες κατέγραψαν «περίεργες συναναστροφές» ΜΑΤ και ΕΛ.ΑΣ. Ούτε φυσικά στα επεισόδια έξω από την Βουλή όταν τα ΜΑΤ έδιναν άσυλο σε τραμπούκους της Χρυσής Αυγής και επιτίθονταν με απίστευτη βαρβαρότητα σε αγωνιστές, συλλαμβάνοντας τον αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Σ.Καυκαλά).
   Προηγήθηκε η άρση των περιοριστικών όρων στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη, ενώ η φασιστική επίθεση στους μικροπωλητές συγκρίθηκε με την δράση του κινήματος στην Χαλκιδική ενάντια στα χρυσορυχεία του Μπόμπολα. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Τρίτης έσυρε τον χορό της καταστολής απαιτώντας «Αποφασιστικότητα έναντι των άκρων: Όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, αλλά και στη Χαλκιδική, τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά ανησυχητικά». Ακολουθεί το ΜEGA δια στόματος Τσίμα, Τρέμη, Πρετεντέρη και ο ΑΝΤΕΝΝΑ που ανακαλύπτουν Παρακράτος!!!

   Ξεχνούν όμως να μας πουν ότι κάθε «παρακράτος», έχει κράτος και μυστικές υπηρεσίες από πίσω. Δηλαδή, είναι Κράτος.. Η «ΚΟΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ» είχε το ΝΑΤΟ, τη CIA, την ΚΥΠ, τον Στρατό από πίσω. Το ίδιο έγινε στην Ιταλία, στην Τουρκία. Τα πογκρόμ κατά μεταναστών άρχισαν παράλληλα με το κίνημα των Αγανακτισμένων (2011), με ενεργό δράση των Λεσχών Εφέδρων που ελέγχει το Πεντάγωνο. Τότε δημιουργήθηκαν τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής προσανατολισμένα στις εσωτερικές συγκρούσεις. Από την κυβέρνηση.

   Άρα αυτό που απαιτείται είναι κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης. Πρέπει τώρα να ληφθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στα ολοκληρωτικά μέτρα Δένδια και το φασιστικό φαινόμενο, που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, ανεξάρτητα τις διαφορετικές εκδοχές ολοκληρωτισμού που εκπροσωπεί ο κάθε αστικός πολιτικός φορέας. Ο Δένδιας γνωρίζει ότι δε μπορεί να πείσει τον Στρατό να κατέβει στο δρόμο και για αυτό φτιάχνει στρατιωτικά τμήματα εντός της αστυνομίας. Απαιτείται επομένως κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ε.Ε.-ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την στρατηγικού τύπου συμμαχία με το κράτος Φονιά Ισραήλ. Αγώνες που ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα οφείλει να πρωταγωνιστήσει.

   Όλες όμως αυτές οι εξελίξεις δεν αποτελούν ελληνική ιδιομορφία. Τα ίδια σε γενικές γραμμές συμβαίνουν και στην πλέον αναπτυγμένη ευρωπαϊκή καπιταλιστική χώρα, τη Γερμανία, με επίσης, «ιδιαίτερη ευαισθησία» απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο. Στη Γερμανία που το Συνταγματικό της Δικαστήριο ψήφισε την άρση των περιορισμών για δράση του Γερμανικού Στρατού εντός της επικράτειας, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει εργολαβικά την καλλιέργεια ενός νέου μιλιταρισμού, απαιτεί από την κοινωνία να βάλει κατά μέρος τις ειρηνικές της ευαισθησίες και να ενισχύσει την προσπάθεια του γερμανικού ιμπεριαλισμού!

   Οι εκδηλώσεις επομένως αυτές του γερμανικού στρατού εντός και εκτός συνόρων συνδυάζεται με την πρόσφατη αρθρογραφία που επισημαίνει ότι "Σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία εσωτερικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας που δημοσίευσε χθες το γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Στο εν λόγω έγγραφο τονίζεται ότι παρά την εξάρθρωση της οργάνωσης των νεοναζί δολοφόνων του Εθνικοσοσιαλιστικού Υπόγειου Δικτύου (NSU), εκτός από τους μετανάστες και τους ξένους, κινδυνεύουν επίσης αστυνομικοί, πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα. Το έγγραφο που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, αλλά έφτασε στο «Spiegel», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δε μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ξενοφοβικές βίαιες ενέργειες από άτομα ή οργανώσεις που θα προκαλέσουν σωματικές βλάβες, εμπρησμούς και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και φόνο. Μάλιστα το έγγραφο τονίζει ότι δεν αποκλείεται ο σχηματισμός νέων τρομοκρατικών οργανώσεων εντός του φάσματος της ακροδεξιάς".

   Όμως ποια είναι τα νήματα που συνδέουν το βαθύ γερμανικό κράτος με την Ακροδεξιά; Στο άρθρο «Και η γερμανική αντικατασκοπεία μπλεγμένη στο σκάνδαλο με νεοναζί στη Γερμανία» οι αποκαλύψεις προκαλούν εύλογους προβληματισμούς:

   Η στρατιωτική αντικατασκοπεία της Γερμανίας (MAD) απέκρυψε υλικά από την Βουλή για τη διερεύνηση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU), τα οποία αφορούσαν στην παρακολούθηση ενός από τα δραστήρια μέλη της. Η τριμελής συμμορία των ναζιστών είχαν σκοτώσει 9 Τούρκους και έναν Έλληνα μικρο-καταστηματάρχες και μια γερμανίδα αστυνομικό. Η νέα αυτή εξέλιξη με την στρατιωτική αντικατασκοπία διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής της Βουλής σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

   Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής κ. Σεμπάστιαν Εντάτι δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο, η οποία θα έχει συνέπειες». Τώρα ενώπιον της Επιτροπής πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της MAD Ούλριχ Μπιρκενχάιερ. Η αντικατασκοπεία παρακολουθούσε το μέλος της NSU Ούβε Μουντλός, όταν εκείνος υπηρετούσε στο γερμανικό στρατό και ταυτοχρόνως ερχόταν σε επικοινωνία με δεξιούς εξτρεμιστές, γι' αυτό και η παρακολούθησή του ενέπιπτε στη δικαιοδοσία της MAD. Έχει αποκαλυφθεί ήδη προ μηνών ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών οι οποίοι κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

   Η οργάνωση της NSU εμφανίστηκε το 1998 και σχεδόν μέσα σε 13 χρόνια της ύπαρξής της πρόλαβε να πραγματοποιήσει 10 δολοφονίες, αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις και ληστείες τραπεζών. Θύματά της κυρίως μετανάστες από την Τουρκία και ο Έλληνας - όλοι ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών ( εστιατόρια, ιντερνέτ-καφέ κ.α.) σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας ενώ πραγματοποίησαν και δύο βομβιστικές επιθέσεις. Έχουν ληστέψει επίσης 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μετά από χρόνια η Αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο αρχηγών της οργάνωσης των Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπέρνχαρντ σε ένα καμένο τροχόσπιτο στην ανατολική Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές επρόκειτο για αυτοκτονία μετά την ληστεία μίας τράπεζας. Η Μπεάτε Τσέπε, μέλος της οργάνωσης επίσης, έχει συλληφθεί.

   Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, αναγκάζοντας το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών να παραδεχθεί πως εγχώριοι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας της χώρας οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συμμορία κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για εκείνη.

   Μετά από έρευνα του Κοινοβουλίου, αποκαλύφθηκε επίσης ότι οι πράκτορες είχαν σκίσει έγγραφα στις 11 Νοεμβρίου - την ημέρα που έπρεπε να παραδοθούν στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελική αρχή της Γερμανίας, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα. Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εισαγγελικής αρχής, Γεργκ Ζίρκε, εν τω μεταξύ προχώρησε στην παραδοχή ότι το γραφείο του απέτυχε στο να ερευνήσει την υπόθεση των νεοναζί. Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν παραδεχτεί σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι τόσο η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών όσο και οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν «κοριούς» για να διεισδύσουν σε νεοναζιστικές οργανώσεις τις οποίες συναναστρέφονταν οι Μούντλος και Μπέρνχαρντ».

  Τα ίδια ερωτήματα τίθενται ξανά: «Ποιος θα μας Προστατεύσει από τους Φύλακες»;

   Ιδιαίτερα όταν αυτοί αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του Κράτους που αντιλαμβάνεται τον εργαζόμενο κόσμο και τα κοινωνικά κινήματα ως Ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό εχθρό;

   Μήπως είναι επικίνδυνη αυταπάτη να ελπίζουμε σε αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου από την Αστική Δημοκρατία, όταν πλέον καλούμαστε να δουλέψουμε ως Δούλοι σε ένα καθεστώς Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού;

  Το δίλημμα Κοινωνική Απελευθέρωση ή Καπιταλιστική Βαρβαρότητα επανέρχεται με νέα ποιότητα και σφοδρότητα!

                                    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου