Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ευρωπαίος Επίτροπος: Διασύνδεση αστυνομίας και Χρυσής Αυγής

      

  Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς δήλωσε πως έχει στοιχεία και «πολλές πληροφορίες για διασύνδεση της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή», για την οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό κόμμα και μια απειλή για τη δημοκρατία.   Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Νιλς Μούιζνιεκς τόνισε πως έχει ο ίδιος ακούσει μαρτυρία θύματος ρατσιστικής βίας, που διηγείται πως οι ίδιοι άνθρωποι που με αστυνομικές στολές το παρενοχλούσαν το πρωί, επέστρεφαν το βράδυ φορώντας μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής για να του επιτεθούν, λέει χαρακτηριστικά. «Δεν μιλάω μόνο για τα στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή», ανέφερε.

   Όπως τονίζει θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές ποινές για όσα στελέχη της αστυνομίας, εμπλέκονται σε ρατσιστικές επιθέσεις. Ερωτηθείς αν η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να είναι νόμιμη ή όχι ο Νιλς Μούιζνιεκς τονίζει πως «είναι θέμα των ελληνικών νόμων, υπάρχον όμως διεθνείς συμβάσεις που μπορούν να... εφαρμοστούν».

   Παράλληλα επισημαίνει πως η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στα σχολεία. Σχετικά με το μεταναστευτικό σημειώνει πως χρειάζεται μια σειρά μέτρων που θα περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.

   Τέλος, αναφέρει πως είναι πλήγμα η συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία της Επιτροπής και σαμποτάρει τη δουλειά της» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επίτροπος.

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου