Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι Πυρήνες της ενημέρωσης

 

      
 
  Τί είναι αυτό που συνδέει τους μεγάλους «πυλώνες» της ενημέρωσης; Η δίψα τους για λυντσάρισμα, μια δίψα που δεν σταματάει όχι μόνο μπροστά σε δεοντολογίες αλλά ούτε σε στοιχειώδη σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης.   Δεν εξηγείται αλλιώς πως ταυτόχρονα, στις εφημερίδες, στα κανάλια, στις ιστοσελίδες και στα «ανώνυμα» ιστολόγιά τους πήραν το καλαμάκι από την ΕΛ.ΑΣ και ήπιαν το αίμα όχι μόνο των 4 συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη αλλά και των οικογενειών τους, της ελληνικής δικαιοσύνης και όλων των νέων παιδιών που το Δεκέμβρη του 2008 εξεγέρθηκαν με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός μαθητή.

   Ταυτόχρονα το Πρώτο Θέμα, η Ζούγκλα, το Newsit, το Newsbomb, το iefimerida και αμέσως μετά όλα τα άλλα ζόμπυ της ενημέρωσης στα κανάλια διοχέτευσαν την πληροφορία της ασφάλειας για τον φίλο του Γρηγορόπουλου, τον μάρτυρα που δεν κατέθεσε στη δίκη Κορκονέα, τον αντιεξουσιαστή ληστή που το 2008 ήταν δεκαπέντε χρονών.

  Στη συνέχεια αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες των δαρμένων ανθρώπων που φέρονται να λήστεψαν την τράπεζα και δεν υπήρξε γονιός στην Ελλάδα που δεν φρύαξε με την εικόνα. Τον τελευταίο καιρό πιάσανε βιαστές, πιάσανε δολοφόνους με μαχαίρια, πιάσανε κλέφτες του δημοσίου, πιάσανε δράκους βορείων προαστίων, πιάσανε παιδόφιλους μπανιστιρτζήδες, έπιασαν χρυσαυγίτες που δείρανε και μαχαιρώσανε κόσμο (που δεν είναι όμως κατά δήλωσή τους χρυσαυγίτες ή αν είναι δεν το έκαναν αυτοί), και ούτε μία φωτογραφία δεν έδωσε η εισαγγελία την άδεια να δημοσιευτεί. Ο νταής ο ρατσιστής πυροσβέστης και ο φιλάρας του δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο και καλά καλά δεν ακούστηκε το όνομά τους.

  Μόλις προχθές τα ΜΜΕ είχαν αποφασίσει ότι δύο άνθρωποι που πιάστηκαν από φωτογραφίες «αναρχικών» της ασφάλειας ήταν οι υπεύθυνοι της ΜΑΡΦΙΝ πριν ακόμα η δικαιοσύνη τους ανακρίνει. Όταν δε αφέθηκαν ελεύθεροι δεν άνοιξε ρουθούνι στην ξεδιάντροπη δημοσιογραφία της βεντέτας του αίματος. Και τώρα, τώρα το «άρωμα» της τρομοκρατίας ξάναψε τα αιμοβόρα ρουθούνια των ταγών της βάρβαρης ενημέρωσης. Οι άνθρωποι αυτοί φέρονται να κάνανε ληστεία με καλάζνικωφ. Τους πιάσανε, τους δείρανε τους φόρτωσαν το μισό ποινικό κώδικα και είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθούν ποινικά με όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις που διαθέτει ο νόμος. Τι παραπάνω θέλουν όλοι αυτοί; Γιατί πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι αυτοί είναι ότι ποινικά απεχθέστερο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία;

  Τί είδους ιεραρχία στις ποινικά κολάσιμες πράξεις, διαφορετική από εκείνη που ισχύει για τον Ποινικό Κώδικα, θέλουν να μας υποδείξουν; Τι φοβούνται οι επώνυμοι και ανώνυμοι δημοσιοεκδότες; Μήπως και συμπαθήσει στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων τη πράξη της ληστείας των τραπεζών η ελληνική κοινή γνώμη; Μήπως και κάποιοι τους μιμηθούν και γι αυτό πρέπει να δούνε τι βρομόξυλο θα φάνε σε περίπτωση που κάνουν κάτι παρόμοιο; Μήπως φοβούνται ότι όταν αυτοί οι ίδιοι κατηγορούν με τη μία επώνυμους, πολιτικούς και επιχειρηματίες στα ΜΜΕ για παράνομες πράξεις πλουτισμού στην ουσία γίνονται οι ηθικοί αυτουργοί στις έκνομες ενέργειες κάποιων οργανώσεων; Όλα μαζί αυτά τα φοβούνται, τα φοβούνται περισσότερο από τα στυγερά ρατσιστικά εγκλήματα, από τους βιασμούς και τους «τυχαίους,» θανάσιμους τραυματισμούς καταδιωκόμενων από τις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. Τα φοβούνται γιατί τα εξέθρεψαν και εν πολλοίς τα προκάλεσαν απαξιώνοντας τα πάντα.

  Όταν στοχοποιούνται ολόκληροι πολιτικοί χώροι, παρέες και απόψεις με έτοιμα τα δημοσιογραφικά επιτελεία να ξεφωνίσουν την κάθε μικρή ή μεγάλη «παραβατική» ενέργεια με την ίδια ένταση, είτε πρόκειται για μια κατάληψη είτε για επεισόδια σε μια πορεία είτε για την καταστροφή μιας τζαμαρίας είτε για οργανωμένη ληστεία, τότε ποιο είναι άραγε το μήνυμα; Τι περίμεναν να συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού όταν δύο αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του τον κολλητό του; Αναρωτήθηκαν ποτέ πόσο αίσθημα άδικου ένοιωσαν τότε όλα τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο και πως θα χαραχτεί αυτή η αδικία μέσα τους; Όχι βέβαια! Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι και γονείς εκτός από τηλεοπτικοί αστέρες. Αυτοί που δέχτηκαν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες των δαρμένων και να «αποκαλύψουν» την εφηβική σχέση ενός από αυτούς με ένα παιδί δολοφονημένο τι θα απαντήσουν στις μανάδες, τι θα απαντήσουν στο δικό τους παιδί που μπορεί κάποτε να στραβοπατήσει; Ότι είναι κανίβαλοι!

της Άντας Ψαρρά
 
πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου