Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

tvxs.gr/node/117181
        

  Δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς καλούν το Σάββατο σε πανελλαδικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στις 14:00 στην Ομόνοια, με τίτλο «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική». Θα ακολουθήσει στις 16:00 μεγάλη συναυλία.   Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ θα γίνει παρουσίαση της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς την ίδια μέρα θα προβούν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».                                            

  Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
  Μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 16:00. Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.
Διαβάστε το κείμενο που υπέγραψαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών: Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική, εκατό καλλιτέχνες ενάντια σε φασισμό και ρατσισμό

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου