Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πιάτσα Φοντάνα,Μόσχα και Μαδρίτη…


 ...Την συνέχεια την ξέρουμε.”Οι βόμβες στο ψαχνό είναι η χαρά του κάθε ασφαλίτη.”

Χρησιμοποιώ το σύνθημα των αυτόνομων μολονότι διαφωνώ με την οπτική τους επάνω στο ζήτημα της ένοπλης πάλης γενικά,γιατί στο προκείμενο (σημερινή “ενέργεια”) ισχύει απόλυτα

Η τοποθέτηση βόμβας σε πολυσύχναστο σημείο σημαίνει ότι αποδέχεσαι την πιθανότητα ύπαρξης θυμάτων μέσω μίας πρόωρης πυροδότησης της βόμβας από αστοχία υλικού.
Η κίνηση αυτή αφήνει την ακεραιότητα ανθρώπων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και της θέλησής της για εκκένωση ή μη ενός χώρου.Για να το πούμε απλά αν ήθελαν οι μπάτσοι θα υπήρχαν νεκροί με βάση μία βόμβα που “κάποιοι” έβαλλαν.
Ακόμα και αν τίποτα από αυτά δεν ίσχυε,εκ των πραγμάτων η τοποθέτηση βόμβας σε ένα πολυσύχναστο σημείο σκορπάει τον φόβο σε πολλούς ανθρώπους.Δεν είναι δυνατόν σε ένα σημείο που μπορεί να βρίσκονται και παιδιά να τοποθετείται βόμβα.Θα θυμίσω ότι οι ισπανοί αναρχικοί που είχαν υποφέρει τα πάνδεινα από το Φράνκο ακύρωσαν την δυνατότητα να τον εκτελέσουν γιατί δεν μπορούσαν να αποκλείσουν τη πιθανότητα να κινδυνεύσουν “άμαχοι”

Επίσης δεν μπορεί να μην είναι προφανές ότι ενώ συκοφαντούμαστε συνολικά και συστηματικά μια τέτοια ενέργεια λειτουργεί ως επιχείρημα στα χέρια των παπαγάλων της ΓΑΔΑ.

Έχοντας την εμπειρία του παγκόσμιου κινήματος με βάση παρακρατικές “ενέργειες” όπως αυτές σε πλατείες στην Ιταλία,στην “Σκάλα” στην Ισπανία κ.λ.π. αναμφίβολλα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία άμεσα παρακρατική ενέργεια.

Ακόμα όμως κι αν εμφανιστεί μία “πειστική’ προκύρηξη η κίνηση αυτή στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο κίνημα και τους σκοπούς μας και πρέπει να είναι καταδικαστέα.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική της παράπλευρης απώλειας και δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε ποτέ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογούμαστε για κινήσεις τόσο εξόφθαλμα “κουλές” , οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση και με τη μαζικότητα των κινήσεων των προηγούμενων ημερών και με τα στοχευμένα “χτυπήματα”.

Όποιοι έκαναν αυτή την ενέργεια είτε είναι συνειδητά αντίπαλοι και εχθροί του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου ,είτε κερδίζουν λόγω βλακείας επάξια τον τίτλο αυτό.

Το θέμα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και επειδή πολλά μπορεί να δουν τα μάτια μας στο μέλλον από τώρα πρέπει να πάρουμε θέση ενάντια σε τέτοιες κινήσεις.Έστω και από αυτό το μέσο (στο κάτω-κάτω αυτές τις δυνατότητες έχουμε) είναι σημαντικό να φανεί ότι είμαστε κάθετα αντίθετα ως αναρχικοί και αντιεξουσιαστές σε τέτοιες ενέργειες.Πρέπει να προφυλαχθούμε και για το μέλλον γιατί δεν είναι απίθανο να προσπαθήσουν να μας χρεώσουν μέχρι και αθώα θύματα.

Γι αυτό θα επιμείνω να παραμείνει η θέση αυτή.

Τέλος δεν θεωρώ ότι έχει καμία σχέση η κίνηση αυτή με αυτή στα γραφεία της ΝΔ που ήταν στοχευμένη.Δεν επεκτείνομαι περισσότερο είναι ολοφάνερη η διαφορά ,αν συνδεθούν με οποιοδήποτε τρόπο τότε καθίσταται εχθρική και η πρώτη ενέργεια.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1450998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου