Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο γιος του πραξικοπηματία Σαμψών, στο «σόου» της ΧΑ στην Κύπρο

       

  Στην Κύπρο βρέθηκαν οι βουλευτές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, στα πλαίσια της προεκλογικής εκδήλωσης του ΕΛΑΜ.   Τα κόμματα στην Κύπρο, αλλά και ο κόσμος τους υποδέχθηκαν με τον χαρακτηρισμό «νοσταλγοί της χούντας». Η χούντα στην Κύπρο έχει μια ξεχωριστή σημειολογία όπως και το όνομα του Σαμψών, την μαριονέτα της ελληνικής χούντας, που κρίθηκε ένοχος ως πραξικοπηματίας και το δικαστήριο.

  Tου επέβαλε εικοσαετή ποινή φυλάκισης, ενώ σύμφωνα με την «Washington Post» ήταν και πράκτορας της CIA.
   Την εκδήλωση των Χρυσαυγιτών και των Ελαμιτών, "τίμησε" και ο δραστήριος πολιτικά, γιός του πραξικοπηματία Σαμψών, Σωτήρης, ο οποίος είχε και συνομιλίες με τους χρυσαυγίτες ομοιδεάτες του.
   Το ΕΛΑΜ, στα κείμενά του χαρακτηρίζει τον πραξικοπηματία ως "Ήρωα" και "Άτρωτο", ενω επιτίθεται σε αυτούς "που μέχρι και σήμερα σπεύδουν να σπιλώσουν την μνήμη του".
          

  Στην εκδήλωση ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι «ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς αδελφοποιημένα κόμματα, αλλά το ΕΛΑΜ είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου».

   Ας ρωτήσει κάποιος τον Κασιδιάρη, αποδέχεται και αυτός τον χαρακτηρισμό "Ηρωας" για τον άνθρωπο που έφερε βαριά ευθύνη για την Τουρκική εισβολή;

Πηγή: LEFTeria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου