Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πόλη Αντιφασιστική: Χιλιάδες άνθρωποι, ένα ηχηρό μήνυμα




   Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.  Μετά το τέλος της πορείας στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες και τους πολίτες να στέλνουν ηχηρό μήνυμα πως η «Αθήνα είναι μια πόλη αντιφασιστική». Συγκλονιστικές στιγμές με προσκύνημα στο φέρετρο του Σεχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς στα Πετράλωνα.

   Φίλοι του Σεχζάτ Λουκμάν και μέλη της Πακιστανικής κοινότητας συμμετείχαν στην πορεία κουβαλώντας το φέρετρο του 27χρονου. Οι διαδηλωτές πραγματοποιήσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ πλήθος Πακιστανών προσευχήθηκε πάνω από τη σορό του δολοφονημένου Σεχζάτ Λουκμάν. (Φωτογραφίες του Παναγιώτη Τζάμαρου από το Fosphotos)
 









  Στο Σύνταγμα παρουσιάστηκε και η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ έγινε παρουσίαση και της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις και παραστάσεις αλληλεγγύης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, από όπου στάλθηκαν αντιρατσιστικά μηνύματα. (Ενδεικτικά φωτογραφίες κατά σειρά από Λονδίνο, Βρυξέλες, Τσέστερφιλντ, Βερολίνο και Νέα Υόρκη έξω από προξενείο στο Μανχάταν)


Από twitter και τον χρήση verowildground

Φωτογραφίες από το Facebook στη σελίδα "19η Γενάρη Αθήνα πόλη αντιφασιστική

πηγή  : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου