Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αποκαλύψεις για την εισβολή στη Σκαραμαγκά  Μπορεί ο κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να έχει βιώσει απείρως την κρατική γραφειοκρατία στο πετσί του για την πιο απλή δουλειά του κόσμου, όταν όμως το κράτος θέλει, για τον εαυτό του, να επισπεύσει τις διαδικασίες για να καταστείλει πολιτικούς χώρους και αγωνιστές, όλα αυτά επιλύονται ως δια μαγείας.
  Στο κείμενο που αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ "Πειρατικό Ρεπορτάζ", η έγκυρη συνάδελφος και αγωνίστρια* Πόπη Χριστοδουλίδου, αποκαλύπτει τη διαπλοκή μεταξύ του Δήμου Αθηναίων, του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραία και του προέδρου του ΝΑΤ, Χ. Φωτίου, που εν τέλει οδήγησαν στην έφοδο της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης (μέσω των ένστολων μπράβων της) στην κατάληψη Πατησίων 61 κ' Σκαραμαγκά στις 09/01/2013.

   Εμείς θα κρατήσουμε, απλώς, ένα σχόλιο της Πόπης Χριστοδουλίδου σε άλλο της κείμενο για το θέμα: " Κι εν πάση περιπτώσει, γιατί τόσο καιρό δεν μπήκαν στον κόπο να βάλουν έστω μια πινακίδα εις μνήμην της αοιδού και τώρα τραγουδάνε;"

Ακολουθεί το κείμενο:

ΤΑ ΜΑΤ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009!

Αν πίστευα, έστω και στα πιο τρελά μου όνειρα, πως υπήρχε ποτέ περίπτωση το κτίριο της οδού Πατησίων και Σκαραμαγκά, που ανήκει στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ειδικά τώρα επί Τρόικας να αξιοποιηθεί και τα χρήματα να πάνε στο Ταμείο των Ναυτεργατών, πιθανόν να αμφιταλαντευόμουν. Οχι βέβαια πως θα συμφωνούσα ποτέ σε αυτή τη ζωή, να μπουν τα ΜΑΤ.

Αλλά , θα συμφωνούσα, σύσσωμο το Δ.Σ του ΝΑΤ να μιλήσει με τους καταληψίες και να καταφέρει να κατανοήσουν, πως πρόκειται για το Ταμείο των ναυτεργατών, που θαλασσοδέρνονται χρόνια μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειες τους...
Τώρα, όμως διαφωνώ κατηγορηματικά!

Γιατί, ο πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΑΤ, κ. Χρήστος Φωτίου, που τον ρωτήσαμε πριν λίγο, μας εξήγησε, πως το κτίριο θα αξιοποιηθεί υπέρ των ναυτεργατών και του ΝΑΤ, αλλά δεν το πιστεύουμε αυτό.
Οχι, γιατί δεν πιστεύουμε τον ίδιο.

Αλλα, γιατί δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπιστοσύνη ούτε στον δήμαρχο Αθηναίων, που ζητεί το κτίριο, ούτε και στην άθλια συγκυβέρνηση Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τελεία και παύλα.
ΔΕΚΑ ΧΡΌΝΙΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 2009 με κυβερνήσεις Ν. Δ και ΠΑΣΟΚ το κτίριο παρέμενε ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ!!!

Ο κ. Φωτίου μας εξήγησε , πως το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2009 και από τότε έχουν υποβληθεί μηνύσεις από το ΝΑΤ. Ο ίδιος τόνισε, πως οι καταληψίες πήγαν τον Οτώβριο, στο γραφείο του και η συμπεριφορά τους ήταν τόσο πολύ ..."χουντική", που δεν μπορεί να την συγκρίνει ούτε με όσα πέρασε επί Χούντας ή όσα πέρασε στην Γυάρο.

Ο κ. Φωτίου υπογράμμισε, πως, χτες, πήρε έγγραφο από τον δήμο Αθηναίων, για να προσθέσει: "Ζητούν να τους παραχωρήσουμε το κτίριο αυτό και να αναλάβουν οι ίδιοι τις επισκευές, γιατί έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς και απαιτούνται εκτενέστατες επισκευές. Να ισοφαριστεί δηλαδή το ποσό του ενοικίου με όσα ξοδέψουν, για το φτιάξουν και μετά να πληρώνουν κανονικά νοίκι, που θα πηγαίνει στο ΝΑΤ. Πρόκειται για κτίριο των συνταξιούχων ναυτικών και τα χρήματα πρέπει να πηγαίνουν στο Ταμείο τους. Εξάλλου εγώ, έχω ήδη νοικιάσει 4 κτίρια, που τα είχαν αφήσει ανεκμετάλλευτα. Κι ούτε μπορώ να κατηγορηθώ εγώ για παράβαση καθήκοντος"

Ο πρόεδρος τόνισε επίσης, πως είπε ο ίδιος στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο οποίος και τον επισκέφθηκε χτες για αυτό το θέμα να πράξουν τα νόμιμα, γιατί το ΝΑΤ έχει υποβάλλει μήνυση" .
Ετσι φθάσαμε στην σημερινή εισβολή των ΜΑΤ σε αυτό το κτίριο και την σύλληψη 7 ατόμων.

Κι απομένει να ακούσουμε και τις απόψεις της ΠΝΟ και όλων των ναυτεργατικών σωματείων.
Γιατί ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
Και όλοι μας γνωρίζουμε τι ακριβώς σχεδιάζει η άθλια συγκυβέρνηση και η Τρόικα για όλα αυτά τα κτίρια!!!

Πόπη Χριστοδουλίδου
μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ


*Η Πόπη Χριστοδουλίδου είναι απολυμένη από τον Πήγασο του Μπόμπολα, ενώ πρόσφατα αποχώρησε από το "ΠΑΜΕ Τύπου" διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη

http://www.katalipsiesiea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου