Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κυβέρνηση - Πρώτο Θέμα - Χρυσή Αυγή έβγαλαν μαχαίρια κατά του εργατικού κινήματος

                         stamatopoulos1
 
   Η αρχή έγινε από το σημερινό δημοσίευμα στους Times της Νέας Υόρκης όπου παρουσιάζεται δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, και εμφανίζεται να παραδέχεται ότι οι επιδρομές στην Βίλα Αμαλία και Λέλας Καραγιάννη προκάλεσαν την βίαια αντίδραση ριζοσπαστικών ομάδων και ότι τα σχέδια για επεμβάσεις (και σε άλλες καταλήψεις) μπορεί να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.  Αλλά, σημειώνει ότι «είναι απαραίτητες για να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί και με άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων μαχητικά συνδικάτα που μπορούν να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για αντιδημοφιλείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές της Ελλάδας».
 
                                                             Logo of the Athens Metro Operating Company (AMEL).svg
 
  Το γεγνονός ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο καταστολής των εργατικών και κοινωνικών αγώνων αποκαλύπτεται επίσης από την επίσης σημερινή παρέμβαση του "Μαύρου Τρύπα", όπου μετά την χρυσαυγίτικου χαρακτήρα επίθεση λάσπης στους μετανάστες, βουτά την σκυτάλη της προπαγάνδας κατά των αγωνιζόμενων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
   Στο κείμενο "Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την επίταξη των απεργών στο μετρό" γίνεται λόγος για
"Έρευνα για εργαζόμενους του Μετρό που απεργούσαν τις προηγούμενες ημέρες, άλλα την ίδια ώρα πληρώνονταν κανονικά σαν να δούλευαν, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη σχετική πρωινή αποκάλυψη του protothema.gr. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός η συμμετοχή στις απεργίες κυμαίνεται σε χαμηλά ποσοστά. Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

   Ο κ. Χατζηδάκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της επίταξης, για τις κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς κάνοντας λόγο για «απεργία μαϊμού» η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν, ενώ κατήγγειλε ότι «μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».
Τη δική του όμως ιδιαίτερη, φασιστική πινελιά ήρθε να βάλει Ο ΣΤΟΧΟΣ, ενημερωτικό όργανο του νεοναζιστικού χώρου.
   Αναπαράγοντας το κείμενο από το protothema.gr. καταλήγει στο συμπέρασμα:
ΜΟΝΟ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Φυσικά, δεν εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακό κόμμα, αλλά παράλληλα σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζεται τα Μνημόνια και τα ταξικά συμφέροντα που εξυπηρετούν. Την ίδια στάση εξάλλου κατά των εργαζομένων είχαν κρατήσει και στο χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, την ίδια όταν απαιτούσαν τη διατήρηση του αφορολόγητου των εφοπλιστών.
   Τώρα όμως φτάνουν να μιλούν ανοικτά για Χούντα που θα πατάξει τις Απεργίες και συνολικά το εργατικό κίνημα.
   Μάλιστα, σε κείμενο που ακολουθεί και πάλι στο ΣΤΟΧΟ, γίνεται ανοικτή στοχοποίηση του προέδρου των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Διαβάζουμε:
"ΔΙΑΔΩΣΤΕ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡ...ΤΟΥ-ΑΝ ΕΧΕΙ-ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ο ΤΥΠΟΣ (και παραθέτουν σχετικό πρεκλογικό βίντεο).
   Από αυτή την σκοπιά οι αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον κατειλημμένων χώρων και η εμφυλιοπολεμική φρασεολογία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που έχει ενσωματώσει την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής και κατεβάζει από τον «εθνικό κορμό» όποιον αμφισβητεί την κυρίαρχη εθνικόφρων αστική πολιτική και τα Μμημόνια, δεν αποτελεί μόνο μεθόδευση αποπροσανατολισμού από τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα τεράστια κοινωνικά αδιέξοδα που προκαλεί και θα εντείνουν οι νέοι φόροι-περικοπές-χιλιάδες απολύσεις, αλλά και κάτι άλλο. Έδωσε ταυτόχρονα,την ευκαιρία να διαφημιστούν οι νέες στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.και τα σύγχρονα μέσα καταστολής που απαιτεί το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Σε συνδυασμό με την αθώωση των τραμπούκων αστυνομικών της ζαρντινιέρας και την απάλειψη του ρατσιστικού χαρακτήρα του νεαρού Πακιστανού στα Πετράλωνα, αποκαλύπτεται ότι η στρατηγική της έντασης και η κλιμάκωση της είναι κυβερνητική επιλογή και εμπεριέχει τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής κατά του εσωτερικού εχθρού, αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας.
   Απαιτείται επομένως η έκφραση της μεγαλύτερης δυνατής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και σε κάθε εργατικό αγώνα. Η εργατική τάξη πρέπει να παύσει να μετρά άβουλη τα κομμάτια της και να στέκει αδιάφορη στην ε[ιβολή της αιώνιας δουλοποίησης της.
Απαιτείται τώρα Γενικευμένος Εργατικός Ξεσηκωμός.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου