Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Πακιστανού μετανάστη


    

  Ό,τι κι αν ισχυριστόυν οι δύο Έλληνες δράστες της ένα ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα για να εμφανιστούν ότι είναι εν βρασμώ ψυχής ( τους έκλεινε λέει το δρόμο ) εκτέλεσαν το θύμα τους...
και επίσης ότι τυχαία στο δρόμο βρήκαν τα 50 ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και τα μάζεψαν σαν αναμνηστικό- οι δικηγόροι τους είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ισχυριστούν- τίποτα δεν μπορεί πλέον να αποκρύψει το ολοφάνερο : ότι δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα βρίθει ηθικών αυτουργών τόσο για το συγκεκριμένο έγκλημα όσο και για την συστηματική βία που εδώ και 3 χρόνια έχει εξαπολυθεί εναντίον των μεταναστών,που βρίσκονται στη χώρα μας ,είτε αυτοί διαθέτουν είτε όχι νόμιμοποιητικά έγγραφα.

Και για να τους πάρουμε με την σειρά:


Πρώτη στη λίστα των ηθικών αυτουργών είναι η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή,που ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα την πρακτική της "απελευθέρωσης της χώρας από του ξένους εισβολείς". Αυτή η πρακτική βασίστηκε στο κυνήγι κεφαλών άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, με ρόπαλα,λοστούς και μαχαίρια , με κριτήριο κατά βάση το χρώματα του δέρματός τους . Η επίσημη δικαιολογία ήταν η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή. Είχε προηγηθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2008 η πρόβλεψη του Κασιδιάρη σε ομιλία του στις Θερμοπύλες ότι "αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης επίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτίας, που έπλητε αθόρυβα μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως". Στην "κρυπτία" αναφέρεται ο Πλούταρχος και εξηγεί ότι ήταν ένα έθιμο που ίσχυε στην Αρχαία Σπάρτη όπου "οι άρχοντες από καιρού εις καιρόν έστελναν έξω σε διάφορα μέρη της χώρας τους θεωρούμενους ως πλέον ευφυείς από τους νέους, οι οποίοι είχαν μαζί τους μαχαίρια και την νύχτα κατέβαιναν στους δρόμους και όσους από τους είλωτες συνελάμβαναν τους έσφαζαν". ( Δ. Ψαράς: Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής, εκδόσεις ΠΟΛΙΣ σελ. 256-257 ). Κάπου φαίνεται "τυχαία" πληροφορήθηκαν για το αρχαίο αυτό έθιμο της Σπάρτης και οι δύο δράστες της δολοφονίας του άτυχου πακιστανού μετανάστη και αποφάσισαν να το μιμηθούν, όπως και οι δράστες εκατοντάδων αντίστοιχων επιθέσεων ... Πάντα νύχτα και με μαχαίρια σε άοπλα ανυποψίαστα θύματα- είλωτες.


Μήπως όμως και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά, που κυβερνά σήμερα αυτή τη ώρα, με τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι άμοιρο ευθυνών; Ποιος αλήθεια εξομοίωσε τους μετανάστες με εισβολείς και με νέα κάθοδο Δωριέων και έδωσε το πράσινο φως για την επιχείρηση "Ξένιος Δίας", που ευτελίζει και αυτή την έννοια της λέξης; Εισβολείς, άρα εχθροί, άρα νομιμοποιείται απέναντι τους η συμπεριφορά ως εχθρών, γιατί λοιπόν όχι και το ξύλο, το μαχαίρωμα και η δολοφονία...

Παράπλευρες απώλειες μήπως; Και από πίσω "κολαούζοι" το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να ποιούν την νήσσαν ( να κάνουν την πάπια στην δημοτική μας γλώσσα).
Μήπως η Δικαιοσύνη μας ανέλαβε να καθαρίσει την " κόπρο του Αυγεία" ; Δυστυχώς κι αυτή έλαμψε δια της απουσίας της. Η περίφημη δίκη της ξανθιάς "Μπουμπουλίνας" του Αγίου Παντελεήμονα- που κατέβηκε και υποψήφια βουλευτής με την ΧΑ κοντεύει να φθάσει τις δέκα αναβολές, παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις των αφγανών προσφύγων ότι υποκινούσε την επίθεση εναντίον τους. Αραγε οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης φοβούνται τυχόν αντίποινα ή συμφωνούν με τις μεθόδους της ναζιστικής οργάνωσης; Η ψυχή τους και η συνείδηση τους - αν έχουν - το ξέρει.

Μήπως τέλος τα ΜΜΕ έχουν στηλιτεύσει αυτή την ρατσιστική βία; Θα αστειεύεται κανείς, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις ,οι έλληνες συνάδελφοι μου- ιδιαίτερα των ιδιωτικών καναλιών - έχουν διαπρέψει στην κατασυκοφάντηση από το 2009 μέχρι σήμερα όσων πολιτών και πολιτικών είχαν το κουράγιο να καταγγείλουν αυτή την άσκηση βίας, δίνοντας πάντα το ελεύθερο στο χρυσαυγίτικο δηλητήριο να απλώνεται στην κοινωνία. Κι αυτό δυστυχώς χωρίς ούτε η συνδικαλιστική μας Ένωση να καταδικάσει αυτή την πρακτική.

Που καταλήξαμε τελικά; Μα σε αυτό που πολύ διεξοδικά ο Νίκος Πουλαντζάς περιγράφει στο βιβλίο του "Φασισμός και Δικτατορία " ( σελ. 383) αναφερόμενος στην περίοδο που το εθνικοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) κόμμα έχει ανέλθει πλέον στην εξουσία. Γράφει λοιπόν ο Πουλαντζάς "τα δικαστήρια δεν υποχρεώνονται να εφαρμόζουν νομικούς κανόνες, αλλά το υγιές " λαϊκό αίσθημα" που ενσαρκώνει η "βούληση του αρχηγού". Αυτό συνοδεύεται άλλωστε από μια ιδεολογική τροποποίηση της έννοιας της ενοχής: η ενοχή δεν αποδίδεται πλέον, όπως συμβαίνει γενικά στις άλλες μορφές αστικού κράτους, στην κολάσιμη πράξη, δηλαδή την αντίθετη με τον νόμο πράξη, αλλά στον πιθανό εχθρό. Ένοχος είναι εκείνος που, λόγω της "αντικειμενικής του κατάστασης, προσδιορισμένης με αυθαίρετα κριτήρια , θα μπορούσε να έχει τη πρόθεση να βλάψει το καθεστώς και την υγεία του: δηλαδή για το ναζιστικό καθεστώς είναι a priori ένοχοι οι Εβραίοι , οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι, οι μέτοικοι, οι τρελοί και τα διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία".

Θα μου πείτε μα στην Ελλάδα δεν έχουμε τους ναζί στην εξουσία, ούτε στην Γερμανία και την Ιταλία ήρθαν σε μια νύχτα, ήταν μια διαδικασία,που κράτησε χρόνια και που δυστυχώς είχε πολλούς που προετοίμασαν το έδαφος. Στην Ελλάδα είναι δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία του εκ φασισμού, η ελπίδα βρίσκεται στο ότι δεν έχουμε φθάσει στο σημείο μη επιστροφής, γι αυτό "ας έχουν γνώση οι φύλακες".

Της Μαρίνας Βήχου

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου