Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κοίτα να δεις!


                                                     Villa Amalias (Iaνουάριος 2013)
Γιατί τα πρόσωπα των αγωνιζόμενων ανθρώπων λάμπουν στους δρόμους και είναι τα πιο όμορφα πρόσωπα του κόσμου…

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κι αφού οι 2000 αλληλέγγυοι/ες έξω από τη ΓΑΔΑ αποχώρησαν με δυναμική πορεία προς το πολυτεχνείο, οι μηχανές που βρίσκονταν εντός της villa Ομηρίας και Δίωξης Αγωνιστών προχώρησαν σε τροποποίηση του αρχικού κατηγορητηρίου που περιελάμβανε πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες. Οι 92 συλληφθέντες από τη Villa Amalias φορτώθηκαν με την πρόσθετη κατηγορία του κουκουλονόμου που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η μεταμεσονύχτια αυτή τροποποίηση του κατηγορητηρίου έγινε προφανώς με πολιτικές εντολές του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ αφού εξασφαλίστηκε η πολιτική κάλυψη του υπουργού Ν. Δένδια.
   Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η κίνηση αυτή του "αρχιμάστορα" της καταστολής στην εποχή που διανύουμε. Και φυσικά δε θα μας εκπλήξει η τροποποίηση της mediaκής προπαγάνδας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες. Ενώ λοιπόν ο χθεσινός ειδησεογραφικός οχετός επικεντρωνόταν στους "άνομους" και τους "καταληψίες", σήμερα θα προσθέσει και το κοσμητικό "κουκουλοφόροι" για να μπορεί να δέσει η σούπα και να σερβιριστεί έτοιμη στους δικαστές, τους θεατές και τους ψηφοφόρους. Ενώ λοιπόν ο εσμός βουλευτών, αρχισυντακτών και τηλεπαρουσιαστών χθες πρόβαλλαν την "παθητική στάση" όσων επανακατέλαβαν τη Villa Amalias (και την παράλληλή τους ανομία), σήμερα δίνεται το περιθώριο η τηλεοπτική και mediaκή προπαγάνδα να μιλά για κουκουλοφόρους με άλλα κίνητρα και διαθέσεις.

 Κι επειδή το ζήτημα για τους αγωνιζόμενους δεν είναι η νομιμότητα και οι νόμοι της πάλαι ποτέ αστικής δημοκρατίας (και του σημερινού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης) αλλά το δίκαιο της αντίστασης και της εξέγερσης σε μια ζωή που γίνεται ολοένα πιο ασφυκτική, σφίγγουμε ακόμη πιο πολύ τις αγκαλιές μας σε όλους/ες τους/τις διωκόμενους/ες από τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις, στεκόμαστε ακόμη πιο πολλοί/ές, ακόμη πιο δυνατοί/ές δίπλα τους, βαθένουμε την «καταστροφική μανία» της αυτοοργάνωσης, της ρήξης με τον παλιό αυτό κόσμο.


                                                      Πολυτεχνείο (Νοέμβρης 1995)

πηγή :  http://thersitis.espiv.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου