Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κακόμοιρε ελληνάκο...



  Καλημέρα ελληνάκο. Καλημέρα νοικοκύρη. Καλημέρα ανθρωπάκο.
   Εδώ και 6 μήνες περίπου ο "αξιότιμος" υπουργός Δένδιας, ξεκίνησε ένα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Στη συνέχεια ενάντια στις καταλήψεις, στους αυτοδιαχειρισμένους χώρους, σε ραδιοφωνικό σταθμό και στις καταλήψεις.
  Πρώτα στη κατάληψη Δέλτα, μετά στη Βίλα Αμαλίας, στη συνέχεια στην ΑΣΟΕΕ και στον 98.0FM. Και τέλος στην ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας και στη κατάληψη Σκαραμαγκά. Και συ έκατσες στον καναπέ σου, άνοιξε την τηλεόραση σου, έβαλες τα μεγαλοκάναλα τους και συμφώνησες στην "ανομία" της πράξης τους.
  Χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτοί οι χώροι, τι εκφράζουν, τι υπάρχει στο εσωτερικό τους και τι πραγματικά εκφράζουν. Δεν αναρωτήθηκες, δεν ενδιαφέρθηκες καν, απλά συμφώνησες γιατί έτσι έμαθες, έτσι σου είπαν και έτσι έκανες πάντα. Όμως ξεχνάς. Ξεχνάς εύκολα, γιατί αυτά τα παιδιά, αυτά τα "άπλυτα", τα "μαλακισμένα", όπως είπε το πρότυπο δημοσιογράφου-μαντρόσκυλου, βγήκαν στο δρόμο στις 6 Δεκεμβρίου 2008, τότε που το κράτος έδειξε ευθέως το πραγματικό του πρόσωπο δολοφονόντας τον ανήλικο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.     
  Ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν, και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για τα δικαιώματα σου, για τα δικαιώματα μας. Ήταν αυτά στις 12 Φεβρουαρίου 2012 χειροκροτήθηκαν όταν έφτασαν στο πλατεία συντάγματος, όταν μοίραζαν maloox, ήταν αυτοί που οι παππούδες, άκουσε το καλά οι παππούδες!, τους δείναν μάρμαρα και πέτρες για να πετάξουν στις τράπεζες, γιατί οι ίδιοι δεν είχαν την δύναμη. Αυτοί που μπήκα μπροστά και φάγαν όλο το ξύλο από τους μπάτσους για να μην χτυπηθεί ο απλός λαός, που είχε άγνοια μέχρι τότε τι σημαίνει ωμή, κραταικλη βία!
   Αυτά τα λίγα εσύ τα ξέχασες, μάλλον, δεν τα έμαθες ποτέ γιατί σε ένοιαζε ο καναπές σου. Αυτό το άψυχο αντικείμενο, σ' αυτό που καθόσουν και χειροκροτούσες τους καραμανλέους και τους παπανδρέους. Τους τσοχατζόπουλους και τους άνθιμους. Και συνέχισες να χειροκροτάς όταν ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε τη Λιάνα Καννέλη. Αλλά δεν σταμάτησες εκεί, συνέχισες όταν οι νεοναζί της χρυσής αυγής χτυπούσαν μετανάστες, όταν ο φύρερ Μιχαλολιάκος ύψωνε ναζιστικό χαιρετισμό σην ομιλία του στη νεολαία της οργάνωσης, της νεοναζιστικής οργάνωσης. Και στο τέλος ήρθε η αποθέωση στο "αξιότιμο" υπουργό, στον Δένδια. Στο Δένδια, τους εισαγγελείς και τα μαντρόσκυλα τους, λαϊκιστή "μπάτσοι". Τη στιγμή που μπήκαν στη Βίλα Αμαλία, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανακατηλημένη Βίλα Αμαλία και στο Σκαραμαγκά. Όταν πήραν τα βιβλία, το ραδιοφωνικό σταθμό, τη πίστα χωρού, τους υπολογιστές, τη ξυλόσομπα, τα κρεβάτια και τον πολιτισμό.
  Μια ξεχασμένη λέξη για σένα ή καλύτερα μια λέξη που ποτέ δεν έμαθες. Αλλά να ξέρεις πως σου πέρνουν και την ελευθερία και την ασφάλεια σου, γιατί αυτά τα παιδιά ήταν η πνοή ελευθερίας που υπήρχε στην ανομία, μέσα σ' αυτή τη χούντα!
   Αλλά να ξέρεις οι υψωμένες γροθιές και τα χαμόγελα των παιδιών μέσα στο πούλμαν της αστυνομίας σου ήταν το πιο αισιόδοξο μύνημα για μας! Γιατί μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως οι ιδέες δεν καταστέλονται. Δεν συλαμβάνονται. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ!
  Γιατί και μεις παιδιά της Βίλα Αμαλίας είμαστε, της ΑΣΟΕΕ, της κατάληψης ΔΕΛΤΑ και του Σκαραμαγκά. Είμαστε ο Αλέξης, ο μετανάστης στο απέναντι παγκάκι, ο άστεγος στη παραπάνω γωνία. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φοβάσαι. Σου αξίζει να φοβάσαι! Γιατί το σπίτι και τη ζωή σου δεν θα σου τα πάρουν οι κουμμουνιστές όπως σου έλεγαν, αλλά ο καπιταλισμός, ο εκφασισμός της κοινωνίας, ο φόβος, τα μαντρόσκυλα και αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια. Πρέπει να φοβάσαι..

Αλληλεγγύη στους 93 συλληφθέντες!

Δένδια εισαγγελείς και μπάτσοι κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις!

"Πάρε ποτήρι και κρασί, φτιάξε ουρανό δικό σου, γιατί ουρανό αληθινό ίσως δεν θ' αντικρύσεις.."  - Ομάρ Καγιάμ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου